Andreas Steenberg: Diskussion om håndtryk er latterlig

Selvom knap halvdelen af danskerne er tilhængere af håndtryks-lovgivning, så kalder radikales Andreas Steenberg diskussionen for latterlig.

- Det er jo en helt latterlig diskussion, synes jeg.

Den radikale udlændingeordfører Andreas Steenberg, som er valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds, er klar i mælet, når det handler om den aktuelle diskussion om, hvorvidt udlændinge skal give håndtryk, når de modtager dansk statsborgerskab.

Udtalelsen om, at han finder diskussionen ”latterlig” falder i denne uges udgave af det politiske magasin Krydsfelt, hvor den radikale udlændingeordfører på TV MIDTVEST er i debat med Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe fra Viborg.

- Det må man da selvom. Det (et håndtryk, red.) er ikke danskhed for mig. Danskhed for mig er, at man støtter op om vores demokrati - om ytringsfrihed – om at måtte stemme og om, at man må have de holdninger, man har, siger Andreas Steenberg.

Et forslag, der deler vandene

Det er Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der ønsker stramninger på statsborgerskabs-området. De vil blandt andet have, at udlændinge skal give hånd, hvis de vil være danskere. Derfor er et lovforslag om en såkaldt håndtryks-ceremoni i øjeblikket i høring.

- Jeg synes, det er et rigtigt godt forslag, siger Christian Langballe fra DF, og fortsætter:

- Hvis man får et dansk statsborgerskab, som jeg mener er noget af det vigtigste, man overhovedet kan få, så manglede det da bare, at man giver hånd og siger tak. Ærligt talt.

Diskussionen om, hvorvidt det skal være lovligt at give håndtryk, når udlændinge får dansk statsborgerskab, spreder vandende blandt danskerne.
Diskussionen om, hvorvidt det skal være lovligt at give håndtryk, når udlændinge får dansk statsborgerskab, spreder vandende blandt danskerne.
Foto: TV MIDTVEST

En undersøgelse i B.T. lavet i samarbejde med YouGov viste fredag i sidste uge, at næsten halvdelen af danskerne synes, det er en god idé med en håndtryks-lovgivning. Men det får ikke radikale Andreas Steenberg til at ændre holdning.

- Jeg synes, det er skidt, at vi bruger så lang tid at diskutere sådan noget på Christiansborg, når vi har store problemer med både klima-, social- og integrationsudfordringer, siger den radikale udlændingeordfører.

Hør lyden fra hele udsendelsen som podcast her:

Du kan også abonnere på Krydsfelt som podcast i iTunes eller via RSS.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.