Kryds i Containeren: Hvor ofte skal de ældre have gjort rent?

I nogle kommuner får de ældre gjort rent hver anden uge. Andre steder går der tre uger mellem rengøringen hos de ældre borgere.

Der er brune pletter på komfuret, sort grums på kaffemaskinen og krummer på gulvtæppet. Det er et par uger siden, at kommunens rengøring sidst har været forbi 78-årige Inge Kirsten Jensens hjem i Ikast. Og hun må vente lidt endnu. I Ikast-Brande Kommune går der nemlig tre uger mellem, at der bliver gjort rent i de ældre borgeres hjem.

- Det kunne måske være rart med rengøring hver 14. dag, men jeg vil ikke forlange en hel masse. Det kan jo ikke bevilges alligevel, siger Inge Kirsten Jensen.

Kryds i Containeren

I dagens afsnit af Kryds i Containeren er ældreområdet til debat, og spørgsmålet om rengøring er noget, der deler vandene.

Der er nemlig forskel på, hvor ofte støvsugeren svinges rundt i kommunerne. I Viborg Kommune bliver de ældre tilbudt rengøring hver anden uge, mens det i Ikast-Brande og Thisted Kommune er hver tredje.

- Med det budget, vi har lige nu, så er det det (hver tredje uge, red.), vi har råd til. Så vil vi hellere bruge pengene på bedre normeringer til de varme hænder og personlig pleje, siger byrådsmedlem og venstremand i Thisted Kommune, Kenneth Bjerregaard.

Men rengøring en gang hver tredje uge er langt fra nok, lyder det fra servicemedarbejder på Skive Genbrugsplads, Christian Vestersager.

- Jeg synes, de ældre skal have gjort rent hver uge, siger han. 

Du kan se hele programmet herunder:

 

Hvor ofte, mener du, at de ældre skal have gjort rent? Giv din mening til kende på Facebook eller herunder. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.