Kryds i Containeren: Hvor grønne skal kommunerne være?

Nogle kommuner siger nej til vindmøller, mens andre vil flere. Miljøpolitik er til debat i fjerde afsnit af Kryds i Containeren.

Grøn omstilling er for alvor kommet på dagsordenen, og det har blandt andet betydet, at vindmøller efterhånden er en integreret del af det midt- og vestjyske landskab. 

En af de kommuner, som har mange møller, er Morsø. Her har byrådet i år vedtaget et vindmøllestop på øen, og det er noget, der glæder morsingboerne. I hvert fald én af dem.

- Det er dejligt(med vindmøllestop, red.). Vi skal ikke have det spektakel, og de høje møller pynter jo heller ikke, siger Kirsten Nielsen, som er nabo til tre store vindmøller i Sønderdråby på Mors.

Kryds i Containeren

Men selvom grøn omstilling nogle steder fylder meget i landskabet, så er det en anden sag, når det kommer til kommunernes budgetter. I gennemsnit går kun 3% af den kommunale budgetlagkage til miljø.

Og det er ifølge Jeppe Tandal Nielsen fra Alternativet i Skive alt for lidt.

- Det er nogle globale udfordringer, vi står overfor. Inde i folketinget synes jeg tit, at de bare snakker og snakker, mens vi herude i kommunerne faktisk kan gøre en masse, siger han.

Men hvor langt skal kommunerne gå for den grønne omstilling? Det er spørgsmålet i fjerde afsnit af Kryds i Containeren.

Se hele programmet her:

 

Hvor grønne synes du, at kommunerne skal være? Giv din mening til kende på Facebook eller herunder. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.