Kryds i Containeren: Er det vigtigt at få flygtninge i job?

Nogle kommuner er gode til at få flygtninge i arbejde, mens andre halter efter.

Med en fisk i den ene hånd og en kniv i den anden er Ibramhim Jokhadar godt i gang med dagens arbejde på fiskeforarbejdningsfabrikken Famm Seafood i Hanstholm.

Han kom til Danmark for omkring fire år siden og har det seneste halvandet år arbejdet på den vestjyske fiskefabrik.

- Jeg har det godt med at have et arbejde. Vi er flygtninge, vi kommer her til Danmark og skal lære sprog og have et arbejde. Man skal lave noget og ikke sidde derhjemme og vente, siger Ibrahim Jokhadar.

Kryds i Containeren

Flere midt- og vestjyske kommuner har de seneste år intensiveret indsatsen for at få flygtninge i arbejde. En af de kommuner er Morsø.

- Vi skal investere i at få de her flygtninge i arbejde. Hvis ikke vi gør det, så får vi intet tilskud fra staten, og så er det en direkte udgift, der går udover vores kernevelfærd, siger Dansk Folkepartis byrådsmedlem på Mors, Meiner Nørgaard.

At kommunerne skal investere i at få de nytilkomne borgere i arbejde, er der bred enighed om blandt servicemedarbejderne på genbrugspladsen i Skive.

Alligevel så er det ifølge pladsmand Christian Vestersager ikke flygtninge, der bør stå først i køen om at få et job. 

- Jeg synes, der er rigtig mange danskere, som trænger til et arbejde og gerne vil have et arbejde, men som ikke kan få det, siger han.

Men hvor vigtigt er det egentligt at få flygtninge i arbejde? Det er spørgsmålet i ottende og sidste afsnit af Kryds i Containeren.

Du kan se hele programmet her:

 

Mener du, det er vigtigt at få flygtninge i job? Giv din mening til kende på facebook eller herunder.