KreaTID

Forskellige kunsthåndværkere har skabt et fællesskab

Kunsthåndværkerne Maria Bach Jensen og Ida Gonge arbejder med to vidt forskellige materialer, men de sidder ofte sammen, så de kan få gavn af hinanden i den kreative proces.

Guldsmeden Ida Gonge (tv) og strikdesigneren Maria Bach Jensen sidder sammen i et lokale i Velling.
Guldsmeden Ida Gonge (tv) og strikdesigneren Maria Bach Jensen sidder sammen i et lokale i Velling.
Foto: Rigmor Sams, TV MIDTVEST

Et liv som designer kan ofte være ensomt, når man ikke møder ind til kollegaer på sin arbejdsplads.

Men det har to kunsthåndværkere i Velling ved Ringkøbing ændret på, for selv om deres designs er vidt forskellige, har de valgt et fælles kontor, hvor de bruger hinanden i den kreative proces.

Maria Bach Jensen arbejder med garn og bløde materialer, og glæden ved at skabe deler hun nu med Ida Gonge, der arbejder med ædle metaller.

Det fortæller kunsthåndværkerne om i det nyeste afsnit af KreaTID.

- Så er der en kollega i nogen timer, som jeg kan få vendt stort og småt håndværksmæssig og livet generelt, siger Ida Gonge, og Maria Bach Jensen tilføjer:

- Det er så hyggeligt at komme over og snakke med hende og opleve noget andet end at sidde alene derhjemme. Det handler meget om at få sparring, hvis jeg laver et eller andet, kan jeg spørge Ida, hvad hun synes om det.

Forstår hinanden

Selv om Maria Bach Jensen arbejder med at lave strikkeopskrifter til strikkeglade og senest har udgivet bogen Vintagestrik, og Ida Gonge er guldsmed og designer smykker, så kan de alligevel bruge hinanden i deres kreative processer.

- Håndværket er vidt forskelligt, men skabelsesprocessen minder virkelig meget om hinanden, understreger de begge, og Maria Bach Jensen tilføjer:

- Ida forstår, at tingene godt kan tage lang tid, og at der er gentagelser - man får en idé, og så finder man ud af, at det ikke duede, og så får man en ny idé.

De fortæller også, at de er drevet af en stor skabertrang, og at de begge kan lide at se et resultat.

9:08
Egentlig er hun uddannet arkitekt, men i stedet for bygninger designer hun bløde konstruktioner. To designprocesser, der faktisk har en del tilfælles.
Foto: Rigmor Sams, TV MIDTVEST