Andreas er 20 år og soldat – og så elsker han at brodere korssting

20-årige Andreas Hovard Hansen er værnepligtig, men han har også gjort broderi til sin helt store hobby.

Han ved det godt selv. Det er ikke særlig tit, at man ser en ung mand, der bruger sin hverdag i militæret og sin fritid på at brodere.

- Der er mange, der joker med det, og det gør jeg også selv, for jeg kan godt lide at være i det og have det lidt sjovt med at sige, at jeg måske har lidt løse håndled i ny og næ, når jeg skal brodere lidt. Men det er ikke det helt store scoretrick at sige, at jeg broderer derhjemme, siger 20-årige Andreas Hovard Hansen, der kommer fra Skibbild-Nøvling.

Lige nu aftjener han sin værnepligt hos Jydske Dragonregiment.

Andreas Hovard Hansens værelse er fyldt med egne broderier.
Andreas Hovard Hansens værelse er fyldt med egne broderier.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Broderierne burger han blandt andet til at dekorere takser og t-shirts med. Han tegner selv sine unikke mønstre ternet papir.

- Det går jo bare ud på at lave en masse krydser på noget hvidt broderistof. Jeg slapper af i det og kan lave alle mulige fede ting. Jeg kan godt lide konceptet med, at det bare er en masse tern, og at jeg kan bygge det op. Lidt lige som Lego.

Fra puder til solsystemet

Den 20-årige soldat har brugt rigtig mange timer på korsstingene, og interessen startede allerede tilbage i de yngste klasser i skolen, hvor der blev broderet puder.

- Det startede der, men så gik der mange år, hvor jeg ikke lavede så meget, men så kom jeg på efterskole, og der var der et projekt, hvor jeg skulle være kreativ med noget håndværk. Der valgte jeg broderi og sad sammen med alle tøserne i en uge, og det var fedt, husker Andreas Hovard Hansen.

Siden er det eskaleret, og nu er alt fra solsystemet til drinkskort blevet foreviget med korssting.

Andreas Hovard Hansen har stadig de første ting, han broderede i 2. og 3. klasse.
Andreas Hovard Hansen har stadig de første ting, han broderede i 2. og 3. klasse.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

I 18-års fødselsdagsgave fik han en lyserød broderisaks. Som et drilleri for sin feminine hobby.

- Broderi er jo typisk noget, gamle damer laver hjemme i sofaen, men når jeg så viser et Instagram-opslag, hvor jeg har lagt nogle billeder op med mine trøjer, så bliver folk overrasket over, at det er mig selv, der har lavet dem. Så synes de, det er fedt og vil se noget mere. Så er de fan i stedet for at mobbe mig. Men de må nu gerne mobbe mig, for jeg synes, det er sjovt.

Andreas Hovard Hansen har delt nogle af sine kreationer på Instagram.