Kort nyt

21. nov 2023 kl. 12:47

Thybo er udnævnt til politisk ordfører

Torsten Schack Pedersen (V) skal de næste tre måneder bestride posten som politisk ordfører for Venstre.

- Jeg er utrolig glad for den tillid som mine kollegaer i gruppen har udvist, at jeg kan løfte opgaven, siger han.

Han overtager posten fra Morten Dahlin (V), som går på barsel. 

Torsten Schack er valgt i Thistedkredsen.

Kl. 14.51

Stjal 118 fingerringe - så dukkede butiksejer op

En 21-årig mand skal bruge som minimum de næste fire uger i fængsel. For han er sigtet for røveri og formodes at have stjålet 118 finger-ringe fra en butik i Vinderup.

Det er ikke udelukkende indbruddet, der har fået ham i fængsel i foreløbig fire uger. For den 21-årige er sigtet for røveri.

Politiet mener nemlig, han har truet ejeren af den butik, han stjal fra. Dermed udviklede sigtelsen sig fra tyveri til røveri. 

Det oplyser Caroline Antonsen, der er anklager i sagen.

Den 21-årige mand er tidligere blevet dømt for blandt andet røveri, og det var ifølge Caroline Antonsen den grund, dommeren kom med, da det blev besluttet, den 21-årige skulle varetægtsfængsles.

Kl. 13.50

Klub får bøde på 35.000 kroner

Silkeborg IF fik ikke nogen point med fra kampen, da FC Midtjylland gæstede Søhøjlandet i forbindelse med en Superliga-kamp 27. november.

Og nu bliver ondt værre, for Silkeborg IF er blevet idømt en bøde på 35.000 kroner af Fodboldens Disciplinærinstans for brug af pyroteknik i forbindelse med indløb. 

I en rapport fra disciplinærinstansen oplyses det, at der har været tale om 40-45 styks pyroteknik.

Det er anden gang indenfor en måned, at klubben bliver indberettet.

Tilbage i starten af november tændte medrejsende Silkeborg-fans pyroteknik i udekampen mod Viborg FF.

Dengang lød bøden på 15.000 kroner. 

Kl. 12.44

Kæmpe tyveri: 4400 minksluser er forsvundet fra nedlagt farm

En eller flere tyve har kastet sig ud i lidt af et "gravrøveri". Fra en allerede nedlagt minkfarm er der blevet stjålet omkring 4400 minksluser.

- Vi har ikke prøvet det før, må jeg indrømme, siger Bjarke Askholm, der er leder af lokalpolitiet i Ringkøbing.

Sluserne er en metalskål, der bruges til at give dyrene læ. Tyveriet er sket mellem mandag og fredag i sidste uge. Og som om det ikke var nok, er der også blevet taget to håndmotorer til strømaskiner.

Alt i alt en både stor og tung last.

- Det er mange sluser. Det vejede i alt to ton. Om det er en, der vil starte op på ny, eller det er en tyv, der har tænkt sig at sælge det som jern, ved vi ikke.

- Det kan også være noget, der skal eksporteres og bruges et andet sted, siger Bjarne Askholm.

Tyverierne er sket ved Sdr. Vium i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune. Værdien af det stjålne gods er opgjort til 142.000 kroner.

Det oplyser lokalpolitiet i Ringkøbing.

Politiet efterforsker nu sagen, og man har spor at gå efter.

Der var nemlig dækspor i sneen, da politiet nåede frem.

Her kunne man se, at der mindst to gange har været køretøjer inde på grunden. Og der skal da også noget plads til at fragte så mange sluser, understreger politiet.

Kl. 11.54

Travle indbrudstyve: Flere indbrud anmeldt i weekenden

Et i Ringkøbing-Skjern, tre i Holstebro Kommune, fem i Viborg og omegn og fem i Herning og omegn.

Lokalstationerne har haft travlt med at modtage anmeldelser om indbrud her i weekenden. For der har tilsyneladende været nok at gøre for indbrudstyvene weekenden over.

Eller også er det bare der, at det er blevet opdaget, at tyvene har været på besøg. 

Under alle omstændigheder har der været flere indbrud end vanligt, mener lokalpolitiet i Herning og Viborg.

- Fem er lige et par stykker for mange, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Samme toner lyder fra politikommissær Peter Søndergård fra lokalpolitiet i Viborg. Det er dog svært at koble de fem sager sammen.

For i Viborg Kommune er indbruddene spredt ud over fem byer: Skals, Møldrup, Viborg, Rødkærsbro og Stoholm har alle været ramt af tyveri.

- Det er flere, end vi plejer. Det er nærmest hele vejen rundt. Men der er ikke noget, der indikerer, at der er tale om en indbrudsbølge, siger Peter Søndergård.

Kl. 10.36

Cykelsti var ulovlig, så nu ender den blindt

Fritidslandmand Hans Kurt Krogsgaard Larsen, der er bosat lige nord for Silkeborg, ville ikke finde sig i, at kommunen var på vej til at ødelægge hans adgang til en mark med en cykelsti. 

Det skriver TV 2 Østjylland.

Hans Kurt Krogsgaard Larsen mente ikke, at cykelstien kunne være lovlig – og han havde ret.

Kl. 09.14

Kvinde død efter trafikulykke

En 77-årig kvinde fra Aulum er død efter en trafikulykke. Det oplyser Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Kvinden blev mandag 4. december kørt ned om eftermiddagen. En 69-årig mand kom kørende ad Skolegade og nåede ikke at stoppe, før han ramte kvinden, der gik ud foran bilen og blev påkørt.

Kvinden blev straks fløjet til Aarhus Universitetshospital i Skejby. Men hendes liv stod ikke til at redde. Hun afgik ved døden fredag.

Kl. 08.11

Forbudt sprøjtemiddel godkendt år efter år til kartoffelavl

Siden 2019 har danske kartoffel- og frøavlere hver år fået dispensation til at bruge sprøjtemidlet Reglone, der er forbudt i EU.

Senest gav Miljøstyrelsen i midten af november en ny dispensation, der løber frem til marts næste år, skriver Information.

Dermed handler myndigheden formentlig ulovligt. Det vurderer to advokater, som har udarbejdet et juridisk notat om sagen for Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Advokat Nikolaj Nielsen fra Kontra Advokater siger, at systemet går ud på, at man kan dispensere i nødsituationer.

- Grundlæggende er det bemærkelsesværdigt, at man så bare dispenserer år efter år efter år, uden at myndighederne på noget tidspunkt skriver noget om, hvorfor der foreligger en nødsituation, siger han til Information.

Præsident i DN, Maria Reumert Gjerding, understreger overfor Ritzau, at notatet fra advokaterne bekræfter deres holdning, og at brugen af Reglone bør stoppes omgående.

- Grundlæggende handler det om, at miljømyndighederne stiller sig på kartoffelavlerne og landmændenes side i stedet for på befolkningens og befolkningens sundheds side. Det, mener vi, er under al kritik, siger hun.

Over for Information afviser Miljøstyrelsen kritikken fra advokaterne. Styrelsen betoner, at den mængde Reglone, der er givet dispensation til at sprøjte med, vurderes at være sikker for mennesker og miljø.

Kl. 06.45

Turismedirektør jubler over millioner

Sammen med to andre vestkystdestinationer har Visit NordVestkysten kæmpet i et års tid for at få afsat penge til turismeudviklingen.

Regeringen indfrier nu sammen med et bredt flertal af Folketingets partier deres ønske med at afsætte over 40 millioner kroner på landsplan til nye initiativer.

- Det kommer til at tale direkte ind i at booste udviklingsplanen for vestkysten, lyder det fra Peter Krusborg Pedersen, der er CEO hos Visit NordVestkysten, til TV 2 Nord.

VisitNordvestkysten dækker over Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro Kommune.

Kl. 06.19

Flere morgentog aflyst

Arriva har aflyst flere tog i det midt- og vestjyske mandag morgen.

Det har medført ændringer på tre afgange her til morgen. Afgangen mellem Ikast Station og Aarhus klokken 06.07 var helt aflyst.

Det samme gjorde sig gældende for afgangen mellem Struer Station og Aarhus klokken 05.46.

Fra Ikast skyldtes det personaleforhold, mens det fra Struer skyldtes materiel, skriver Arriva.

En tredje afgang er desuden også blevet påvirket her fra morgenstunden. For afgangen mellem Aarhus og Struer Station klokken 06.23 er blevet beskåret, så der kun var et enkelt togsæt. 

Det betød, at det var nødvendigt at sætte supplerende busser ind fra Bjerringbro mod Viborg.

Kl. 06.03

Kulden truer igen

Mandag bliver lun, men de næste par dage kan omvendt blive en lidt mere kold fornøjelse. For i det midtjyske forventer DMI, at man kan have frost døgnet rundt tirsdag, onsdag og torsdag.

Det betyder dog ikke, at vi igen skal forvente, at himlen bliver snehvid.

- Der kan måske komme et lille drys med sne, siger Anesten Devasakayam, vagthavende metrolog hos DMI.

I stedet bliver rimfrosten den dominerende, så det bliver ikke meget arbejde, du behøver i at skrabe bilen fra morgenstunden.

Og hvis du er træt af kulden, kan du glæde dig over, den ser ud til at forsvinde igen efter torsdag. Her forventes vinden at slå over i vest, hvilket giver lunere vejr og mere blæst.

Kl. 05.38

Truede hjemmeplejen: Nu er politiet med hver gang

To ansatte i Struer Kommunes hjemmepleje havde i år så ubehagelig en oplevelse på et nattebesøg, at politiet nu er involveret, hver gang den person, de besøgte, skal have hjælp.

For den borger, de var ude ved, var truende. 

Og da personen igen senere på året ringede ind for at få hjælp igen, ønskede den sygeplejerske og SOSU-assistent, som havde haft den ubehagelige oplevelse, ikke at besøge den psykisk syge person igen.

Sagen er nu karakteriseret som en arbejdsulykke, fordi Arbejdstilsynet vurderer, der er tale om en sag om psykisk vold. 

Og Struer Kommune har nu indført, at den person, der har truet personalet, ikke kan få besøg, medmindre politiet er med ude for at beskytte medarbejderne. 

10. dec 2023 kl. 21:35

Hver anden ung vil gerne arbejde frivilligt

Den yngre generation kan meget vel være løsningen på udfordringen med at rekruttere frivillige til de danske idtrætsforeninger. 

Halvdelen af de unge under 25 år vil nemlig gerne arbejde frivilligt, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Den store velvilje vækker glæde og håb hos DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

10. dec 2023 kl. 20:48

Anmeldelse om overfald sender flere politibiler afsted med udrykning

En anmeldelse om et overfald på en 51-årig mand har søndag aften sendt flere politibiler med udrykning til Struer.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Hansen.

Klokken 19.51 anmeldte manden, at han var blevet overfaldet på Park Allé i Struer.

Manden er efterfølgende blevet kørt til Regionshospitalet Gødstrup, hvor politiet vil afhøre ham for at klarlægge de nærmere omstændigheder omkring det anmeldte overfald.

Den 51-årige har pådraget sig mindre skader og er underafkølet, oplyser vagtchfen.

10. dec 2023 kl. 20:02

Flere aftentog aflyst

Arriva har søndag aften aflyst flere tog på strækningerne Struer-Aarhus samt Vejle-Herning.

Det oplyser Arriva på sin hjemmeside.

I skrivende stund drejer det sig om toget fra Struer til Aarhus klokken 22.15, Herning til Vejle klokken 19.59 samt Vejle til Herning 20.03.

For togene mellem Vejle og Herning skyldes aflysningerne "afledte virkninger af en personpåkørsel".

Arriva forsøger at indsætte togbusser. Det er lykkedes for toget mellem Struer og Aarhus.

10. dec 2023 kl. 19:54

Nye fiskekvoter er et mismatch, siger fiskeri

De danske fiskere kan meget vel se frem til en større kvote for rødspætter i det nordøstlige Atlanterhav og i Nordsøen næste år.

Men på havnen i Thyborøn bliver udsigten til en større kvote ikke mødt med klapsalver.

- Vi så gerne, at vi har kvoter og rådgivning, der er tæt på det, vi oplever på havet, siger Alfred Fisker, der er næstformand i Danmarks Fiskeriforening og formand i Thyborøn Havns Fiskeriforening.

Han henviser til det faktum, at de danske fiskere langt fra har opfisket de rødspætter, som kvoten for i år tillader.

10. dec 2023 kl. 19:27

Missing Peoples eftersøgning af 41-årig har ikke givet gennembrud

Organisationen Missing Peoples eftersøgning efter 41-årige Kathrine har ikke resulteret i et gennembrud.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Hansen søndag aften.

I løbet af weekenden har frivillige fra organisationen ledt efter midtjyske Kathrine, der blev meldt savnet onsdag. Hun menes at være forsvundet i et skovområde ved Bryrup syd for Silkeborg.

- Vi prøver at sætte de ting, Missing People har observeret, ind i vores eftersøgning. 

- Men der er ikke et egentlig gennembrud, siger vagtchefen.

Mandag forsætter lokalpolitiet i Silkeborg sit arbejde med at finde kvinden.

- Lige nu er alle hypoteser åbne. Det er lidt som at lede efter en nål i en høstak, siger Anders Hansen.

10. dec 2023 kl. 17:56

Kortsluttet stikkontakt resulterede i røgfyldt hus

En kortsluttet stikkonktakt i et bryggers har søndag resulteret i et røgfyldt bryggers i et hus syd for Thisted.

Det skriver Nordjyllands Beredskab på det sociale medie X.

Brandvæsnet blev kaldt til branden omkring klokken 17.30, fremgår det af odin.dk.

Man er nu i gang med at lufte ud i huset, mens man har tilakldt skadesservice.

10. dec 2023 kl. 17:29

Advarer om glatte veje

Trafikanter i Thy skal søndag være opmærksom på pletvis isglatte veje.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Varslet gælder for hele Thisted Kommune.

10. dec 2023 kl. 17:19

Tog aflyst

Arriva-toget mellem Aarhus og Struer søndag aften klokken 18.55 er aflyst.

- Aflysningen skyldes personaleforhold. Vi beklager de gener, dette kan medføre, skriver Arriva på sin hjemmeside.

Passagere henvises til næste afgang. 

10. dec 2023 kl. 16:52

Tog får nye køreplaner

En række tog har søndag fået nye køreplaner.

Generelt kører togene som de plejer i Midt- og Vestjylland.

Det viser en gennemgang, som TV MIDTVEST har lavet.

DSB har eksempelvis ikke justeret ved den direkte togforbindelse mellem Struer og København.

Hos Arriva har man holdt fast i afgangstidspunkterne på hovedparten af selskabets strækninger.

Ifølge Arriva er det kun på strækningen Esbjerg-Varde-Skjern i Midt- og Vestjylland, at man har foretaget ændringer.