Kort nyt

15. jun 2024 kl. 12:14

Nu er Theo på vej til sin mulige redning

Theo på otte år mistede synet for et år siden. Nu samler hans mor ind til en behandling i Spanien.
Theo på otte år mistede synet for et år siden. Nu samler hans mor ind til en behandling i Spanien.
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

Nu er otte-årige Theo fra Spjald på vej til Spanien med sin familie. På mandag påbegynder han nemlig et behandlingsforløb i Estepona i det sydlige Spanien, som måske kan give ham synet tilbage. 

Theo, der bor i Spjald mellem Holstebro og Skjern, mistede i juni 2023 sit syn, efter han i halvandet år havde haft problemer med øjnene.

Undersøgelser hos læger, øjenspecialister og sygehusbesøg gav ingen afklaring eller nogen klar diagnose på, hvad vestjyske Theo fejlede.

Theos mor, Malene Vestergaard Andersen, har derfor valgt at søge hjælp i Spanien. Her har hun snakket med en klinik, der tilbyder behandlinger i et trykkammer, og de mener, at behandlingen muligvis kan hjælpe på Theos syn.

I alt skal Theo igennem 29 behandlinger over den næste måned.  

TV MIDTVEST rejser med Theo og familien til Estepona, og du vil derfor løbende kunne følge med i, hvordan det går Theo.

Kl. 12.49

To personer blev pludselig dårlige af insektmiddel

To personer er kørt til tjek på sygehuset, efter at de pludselig blev dårlige i forbindelse med noget arbejde med insektgift. 

Kl. 11.46

Atter engang røg ved foderstoffabrik

Opdatering

  • Opdateret med nye oplysninger.

Midtjysk Brand & Redning var ellers færdige ved foderstoffabrikken i Tjele, hvor der var kraftig røgudvikling tidligere på dagen. Klokken 13.25 blev brandvæsenet dog igen kaldt ud til stedet.

Atter engang blev der konstateret kraftig røgudvikling fra vareelevatoren.

- Man havde bestilt nogle til at komme og se på den vareelevator og reparere den, men så var der igen så meget røg, at de ikke turde åbne den, fortæller vagthavende hos Midtjysk Brand & Redning.

Brandvæsenet fandt ud af, at røgen kom fra nogle gløder i noget støv i elevatorskakten.

- Det var et overophedet leje, fortæller vagtchefen.

Gløderne er slukket, og brandvæsenet regner ikke med at skulle afsted en tredje gang.

Kl. 11.36

Livreddere er klar til travl badeweekend

Det solrige og varme sommervejr har lørdag fået badegæsterne til strømme til de danske strande, efter en juli der indtil videre har budt på få af de gode badedage.

Det fortæller kystlivredningschef Anders Myrhøj fra TrygFonden Kystlivredning.

- Vi kan allerede nu konstatere, at der er kamp om parkeringspladserne og folk er begyndt at ligge tæt - i hvert fald på mange af de store strande, siger han.

De dage, hvor varmen og solen har svigtet, har livredderne stadig været på arbejde, hvor de har brugt tiden på at træne deres færdigheder og simuleret redningsaktioner.

- Nu er det tilbage i tårnet og være vågen, så de færdigheder, som livredderne har haft tid til at finpudse i den våde periode, kan bære frugt. De står skarpt derude og har virkelig set frem til at få gæster på stranden, siger kystlivredningschefen.

Kl. 10.39

Uheld ved Hoven

Vejdirektoratet melder om uheld på strækningen mellem Hoven og Tarm. 

Uheldsstedet er ikke sikret, og man bedes derfor om at vise ekstra hensyn.

Politiet meddeler omkring klokken 13.00 om, at der blot var tale om materielle skader ved uheldet. 

Kl. 09.53

Brandvæsenet til stede ved foderstoffabrik

Midtjysk Brand & Redning er lørdag kort før middag kaldt til en foderstoffabrik lidt uden for Tjele. Det skriver brandvæsenet på det sociale medie X. 

Ved ankomst har man konstateret kraftig røgudvikling fra en vareelevator, og der arbejdes derfor lige nu på at lokalisere branden samt slukning af den. 

Brandvæsenet beder om, at man viser hensyn ved færdsel på stedet.

Opdateres... 

Kl. 09.40

Beruset spøgelsesbilist anholdt på motorvejen

Politiet anholdt i nat en kvinde, der kørte i den forkerte vognbane på motorvejen. Hun var på vej hjem i stærkt beruset tilstand. 

Kl. 07.38

Politi leder efter mand med hunde og helikopter

Midt- og Vestjyllands politiet leder lige nu efter en 78-årig mand fra Kibæk. Politiet er meget interesseret i hjælp fra borgerne. 

Kl. 06.32

Tjek badeforholdene, inden du hopper i vandet

Hvis du trænger til en dukkert, kan det være en god idé at tjekke op på badeforholdene, før du tager afsted. Det skriver DMI på deres hjemmeside i forbindelse med weekendens gode vejr. 

På deres hjemmeside har de samlet gode råd og oversigter over vandtemperaturer, strømforhold og risikoen for blandt andet alger og brandmænd.

Kl. 05.52

VFF: - Bare luk transfervinduet

Jakob Poulsen har haft en god sommer med truppen, og der er mange spillere, der byder sig til. Derfor ved han godt, at han lige om lidt står med en stor flok af sure spillere, der ikke lige bliver valgt til.

19. jul 2024 kl. 22:45

Mårhunden på tilbagetog

Bestanden af mårhunde er nærmest eksploderet i den danske natur de senere år, men nu ser det ud til, at der er bedre tider på vej.

Danske jægere har nemlig i årevis bekæmpet det asiatiske rovdyr, fordi det er skadeligt over for andre dyrarter.

19. jul 2024 kl. 22:43

Pak strandtasken lørdag - nu kommer sommeren

Seneste vejrudsigt fra DMI holder stik med, at sommervarmen kommer over weekenden. 

Fredag aften byder på tørt og klart vejr med temperatuer ned på mellem 10 og 15 grader. 

Mens det lørdag er blevet tid til at pakke strandtasken, for der kan lokalt blive op til mellem 23 og 26 grader med meget sol. 

19. jul 2024 kl. 18:06

Vingegaard erkender nederlag og stiler efter andenplads

Glyngøre kan godt begynde at aflyse dette års Tour de France-fejring af Jonas Vingegaard.  

Jonas Vingegaard erkender nemlig nu, at han ikke kommer til at vinde denne udgave af Tour de France.

På fredagens bjergetape måtte han nok engang se Tadej Pogacar være klart stærkere, mens Vingegaard selv måtte kæmpe for at holde Remco Evenepoels hjul i kampen om andenpladsen.

Han er nu fem minutter efter Pogacar og accepterer, at sejren efter alt at dømme er væk.

- Det tror jeg, at den er. Det er bare sådan, det er. Det må jeg acceptere. Han fortjener sejren, og lige i dag (fredag, red.) var jeg ikke på mit normale niveau, siger Jonas Vingegaard.

Selv om han flere gange har slået fast, at det kun var sejren, der talte for ham, er han nu indstillet på at forsvare sin andenplads på de sidste to etaper.

- Da jeg indså, at jeg ikke kunne vinde, ændrede jeg min taktik til ikke at prøve at gå med Tadej. For så ville jeg ende med at tabe andenpladsen.

- Jeg ved godt, at jeg har sagt, at jeg ikke ville køre for at blive nummer to, men når man har indset, at det er helt umuligt at vinde, så er det måske også bedre at gå efter andenpladsen, siger Jonas Vingegaard.

19. jul 2024 kl. 16:37

Pogacar moser Vingegaard i 19. etape

Det tyder på, at Jonas Vingegaard fra Glyngøre nu for alvor kører for andenpladsen og ikke længere førstepladsen. 

Det sker efter, at Tadej Pogacar fredag slog fast, at han er feltets absolut stærkeste rytter i årets Tour de France, da han vandt sin fjerde etapesejr og udbyggede sin føring i klassementet.

Med godt ni kilometer til toppen af den bjergrige 19. etapes sidste stigning, Isola 2000, sagde den bomstærke slovener farvel til rivalerne Jonas Vingegaard (Visma) og Remco Evenepoel (Quick-Step) med et eksplosivt ryk.

Pogacar passerede siden resterne af et stærkt udbrud og kørte alene over målstregen i overlegen stil foran Matteo Jorgenson (Visma) og Simon Yates (Jayco).

19. jul 2024 kl. 15:43

Sommervejret kommer i weekenden

Strandtasken kan godt pakkes, for der venter nemlig en både solrig og varm weekend forude.

Særligt lørdag ser ud til at blive med masser af solskin over det ganske land med temperaturer op til 27 graders varme.

19. jul 2024 kl. 14:51

47-årig erkender at have haft og videresolgt stoffer

Efter et grundlovsforhør fredag modtog en 47-årig mand fra Karup en straksdom efter at have kendt sig skyldig i at have været i besiddelse af samt videresolgt en større mængde euforiserende stoffer. 

Det fortæller anklagerfuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi Sarah Canham Hansen.

- Han erkendte sig skyldig under grundlovsforhøret for at have været i besiddelse af stofferne, og delvist skyldig i videresalg, fortæller hun.

Ifølge anklageren så erkendte den 47-årige sig kun delvist skyldig, da en del af de euforiserende stoffer var til eget forbrug, og derfor havde han ikke brugt det hele til videresalg.

Politiet fik bekendtskab til manden gennem et anonymt tip, som de modtog 1. juli. På den baggrund foretog politiet en ransagelse på mandens adresse. 

Han er dømt for at have haft 730 gram amfetamin, knap 10 gram ecstasy og 100 gram hash. 

19. jul 2024 kl. 14:23

Politiet forklarer skudepisode

Det hører til sjældenhederne, at politiet må trække våben og skyde en hund, som det skete ved en episode ved Bjerregaard syd for Hvide Sande i går. Det fortæller politikommisær Bjarne Askholm og uddyber samtidig, hvorfor politiet måtte tage den ultimative løsning i brug overfor en aggressiv schæferhund.

19. jul 2024 kl. 13:23

Stort varehus påvirket af IT-nedbrud: - Det er skræmmende

Hvis du havde planlagt en tur i Biltema denne fredag, så må du gå forgæves. 

Det har Helle Gammelgaard fra Brande blandt andre gjort, da TV MIDTVEST møder hende foran Biltema i Herning.

- Det er lidt ærgerligt, men der er ikke noget at gøre ved det, siger hun.

Flere kunder venter udenfor butikken i Herning.
Flere kunder venter udenfor butikken i Herning.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Det er et globale it-nedbrud, der er skyld i, at virksomhedens IT-systemer også strejker. Det samme gør sig også gældende for mange banker og lufthavne.

- Det er skræmmende, at man er så afhængig af IT, at det rammer så mange. Det er en ting man ikke kan håndtere selv, lyder det fra Helle Gammelgaard.

TV 2 skriver, at årsagen til det globale it-nedbrud er blevet løst. Det siger Microsoft fredag eftermiddag ifølge Reuters. Der vil dog stadig være efterdønninger af nedbruddet, som påvirker Office 365 apps og services, lyder det.

19. jul 2024 kl. 13:06

Flere færdelsuheld fredag formiddag

To steder i landsdelen har der været uheld i trafikken. I begge tilfælde er en bil kørt op i en anden bagfra. 

Derfor kommer vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi også med en opfordring.

19. jul 2024 kl. 12:54

Kent Nielsen svarer på spørgsmål om landstrænerjob

Med Kasper Hjulmands exit som landstræner er gættelegen i gang om, hvem der bliver landets næste landstræner. Silkeborgs cheftræner Kent Nielsen er et af de navne, der kunne komme i spil. TV MIDTVEST spurgte ind til det, da vi var med til fredagens træning i Silkeborg.

19. jul 2024 kl. 11:59

IT-nedbrud lukker varehuse: To ramt i regionen

IMG_3853

Mens der fortsat ikke er meldinger om alvorlige konsekvenser i landsdelen af det verdensomspændende IT-nedbrud, er der dog nogle steder, hvor nedbruddet har betydning.

Varehuset Biltema, der har butikker i Herning og Thisted, har således lukket på grund af nedbruddet. Det meddeler Biltema på Facebook.