Kort nyt

21. nov 2023 kl. 11:59

Narko, våben og falske penge fundet under ransagning af udrejsecenter

Tirsdag morgen gennemførte Midt- og Vestjyllands Politi en ransagning på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast. 

Her fandt politiet cirka 220 gram hash og tre gram metamfetamin, en strømpistol, en ulovlig foldekniv, en peberspray og 39.500 kroner i ulovlige eurosedler. 

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Ransagningen har ført til sigtelse af fem personer.

57 minutter siden

Kreaturhandler raser over EU-forslag

Europa-Kommissionen foreslår nu at ændre de europæiske regler for dyretransporter, men det er en unødvendig og meget bekostelig løsning for kreaturhandlere som Anders Rasmussen fra Holstebro.

Han har investeret i syv speciallastbiler.

- Det er en kæmpe investering – en moderne bil til dyretransport koster i dag fem-seks millioner og er indrettet efter, at dyrene skal have det supergodt, når de er ude og køre med os, siger Anders Rasmussen. 

Udspillet er den første ændring af reglerne for dyretransport i 20 år. 

Niels Fuglsang er Europa-Parlamentsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Europa-Parlamentets dyrevelfærdsgruppe. Han mener, tiden er løbet fra lovgivningen, fordi mange flere dyr bliver transporteret end tidligere.

- Det er ikke dyrevelfærd, når man stuver alt for mange dyr ind i lastbiler og transporterer dem fra den ene ende af Europa til den anden bare for, at de skal slagtes. Derfor det her forslag, siger Niels Fuglsang.

Kl. 13.52

Nu leder Missing People også efter Kathrine

Missing People har netop sat en eftersøgning i gang efter forsvundne Kathrine. Det sker efter, at det endnu ikke er lykkedes politiet at finde den 41-årige kvinde fra Bryrup. 

I alt søger 23 frivillige og otte hunde under Missing People lige nu efter kvinden, som ikke har givet lyd fra sig de sidste fire dage. 

Den frivillige eftersøgning fortsætter frem til mørkets frembrud, og har det ikke givet pote, regner de med at fortsætte i weekenden. 

Kl. 12.14

'Årets ord' er fundet

Flere ord har beskrevet året 2023. Både ord som iltsvind, store bededag, Irmapige og klimakollaps har været med i puljen af ord, som en jury har skullet udvælge et bestemt fra og kåre til 'Årets ord'.

Men en ny teknologisk udvikling, som har fyldt meget blandt danskere det sidste år, tog sejren.

Klog på Sprog på DR P1 og Dansk Sprognævn har fredag offentliggjort, at ChatGPT er blevet kåret som det ord, der bedst karakteriserer 2023.

Det skriver både DR og Dansk Sprognævn på deres hjemmesider.

ChatGPT er en såkaldt generativ kunstig intelligens, der kan skabe nyt indhold på baggrund af enorme mængder data.

Det vil sige, at den både kan skrive festsange, digte, skoleopgaver og løse komplekse opgaver. 

Dansk Sprognævn har stået for at indsamle nomineringerne, som danskerne har sendt ud.

Ifølge Dansk Sprognævn vandt ordet Kyiv sidste år, mens ordet i 2021 blev coronapas.

Kl. 11.56

20-årig mand fængslet efter drabsforsøg i Ikast

En 20-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i 10 dage for et overfald med kniv i Ikast.

Det skriver anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi på det sociale medie X.

Manden er sigtet for drabsforsøg og grov vold i Ikast den 3. november, hvor en 30-årig mand og hans 27-årige lillebror blev stukket ned. Den 30-årige pådrog sig livstruende skader. 

Den 20-årige nægter sig skyldig og har kæret kendelsen til landsretten. 

En anden - også en 20-årig mand - er allerede fængslet i sagen.

Politiet har stadig et stort efterforskningsarbejde foran sig, og derfor opfordrer de til, at man henvender sig, hvis man ved noget på sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.


Kl. 11.20

Ramt af kanonslag: Christoffer risikerer at blive døv

christoffer kanonslag
Foto: Andrea Marie Marschall, TV MIDTVEST

Torsdag aften ville 17-årige Christoffer Skovdal Nielsen en tur i den lokale Coop 365 i Bording, men han nåede ikke længere end uden for sin hoveddør, før en gruppe unge drenge forhindrede ham i at komme længere.

Et kanonslag på størrelse med en toiletpapirsrulle blev nemlig kastet direkte hen imod ham og landede kun to meter derfra, inden det eksploderede.

- Jeg hørte et brag, og derefter kunne jeg ikke høre andet end en pibelyd, og det gjorde mega ondt. Da jeg så tog hånden væk fra øret, havde jeg blod på hænderne, fortæller Christoffer Skovdal Nielsen til TV MIDTVEST i dag, da vi møder ham på Regionshospitalet Gødstrup.

Kanonslagseksplosionen resulterede nemlig i, at han måtte en tur på skadestuen for at få tilset ørerne. Her blev det klart, at ørerne har taget skade - og udover en sprængt trommehinde, så venter han nu stadig på at finde ud af, om hørelsen på det ene øre vender tilbage igen.

Kl. 10.36

Arbejdsulykke ved Roslev Skole: Håndtag sad fast i lår

Roslev Skole
Foto: Sarah Katrine Houe, TV MIDTVEST

Fredag morgen er der sket en voldsom arbejdsulykke ved Roslev Skole ved Salling.

En mand der gik med en sneplov mistede kontrollen over ploven, og det endte med at håndtaget til maskinen borede sig ind i mandens lår.

Sådan lyder det fra vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands politi Andreas Bang.

- Der var ingen, der så det, men han råbte efter hjælp, fortæller Pia Storm, der er souschef på skolen.

Ved ulykkesstedet blev der tilkaldt både ambulance og lægehelikopter.

Fra vagtchefen lyder det, at manden ikke er i kritisk tilstand, men er fløjet på hospitalet for at få fjernet håndtaget fra sneploven, der sidder fast lige under lysken.

- Vi har samlet børnene og informeret om, at alt er i orden. Det har skabt ro, for det kan godt sætte tanker i gang hos dem. De har mange spørgsmål, når de ser lægehelikopteren og så videre komme, siger Pia Storm. 

Politiet er fortsat til stede ved Roslev Skole for at undersøge sagen, som de mener er en arbejdsulykke. 

- Vi regner med at følge op med børnene engang hen på dagen, siger Pia Storm. 

Mandens familie er underrettet om ulykken. 

Kl. 10.35

Traktor tippede og ramte traktorfører

Brand og Redning MidtVest har fredag morgen været til stede i Videbæk ved Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor en traktorfører blev ramt af sin egen traktor. 

- Han skulle tippe læsset, og da det ikke vælter ud, så vipper hele traktoren, siger indsatsleder Lars Lyngvig. 

Traktorføreren kom ikke i klemme, men slog ryggen, da traktoren gav en hop. 

Manden er nu kørt med en ambulance til observation. 

Politiet har også været til stede, og det betragtes lige nu som en arbejdsulykke. Brand og Redning MidtVest har forladt ulykkesstedet. 

Kl. 09.42

Mor til forsvundne Kathrine opgiver ikke håbet

16 sporhunde og 24 politifolk fandt ikke den forsvundne Kathrine på tredjedagen.

Nu er eftersøgningen på dag fire, og der er ingen tydelige spor at forfølge for politiet i sagen på nuværende tidspunkt.

Men det får ikke Elsebeth Bønding, der er mor til Kathrine, til at opgive håbet.

- Jeg tvinger mig selv til at være optimistisk. For ellers så knækker jeg. Alle og enhver kan jo tænke, at fire dage i skoven uden mad og drikke... Ja, så kan man jo godt lave det regnestykke, men så længe hun ikke er fundet død, så er hun i live for os, siger hun.

Kl. 09.42

Voldsom arbejdsulykke: Håndtag sad fast i lår

Fredag morgen er der sket en voldsom arbejdsulykke ved Roslev Skole ved Salling. 

En mand der gik med en sneplov mistede kontrollen over ploven og det endte med at håndtaget til maskinen borede sig ind i mandens lår. 

Sådan lyder det fra vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands politi Andreas Bang. 

Ved ulykkesstedet blev der tilkaldt både ambulance og lægehelikopter. 

Fra vagtchefen lyder det, at manden er uden for kritisk tilstand, men er fløjet på hospital for at få fjernet håndtaget fra sneploven, der sidder fast lige under lysken. 

Politiet er fortsat til stede ved Roslev Skole, for at undersøge sagen, de mener er en arbejdsulykke. 

Kl. 08.52

Politiet overraskede med tidlig uønsket julegave

46 receptpligtige piller, syv kanonslav og en kniv gav en 18-årig mand en bøde i tidlig julegave.

Den unge mand, som kommer fra Ringkøbing, gik torsdag aften på Bredgade i Skjern, hvor en politipatrulje stødte på ham.

- Det var en fyr, politiet havde mødt før, så patruljen besluttede sig for at undersøge, hvad han havde i sin taske, fortæller Bjarne Askholm, som er politikommissær hos lokalpolitiet i Ringkøbing.

Og i tasken gemte sig en hel del ulovligheder.

Udover syv kanonslag og en ulovlig foldekniv, havde han også 46 receptpligtige piller i tasken ved navn Tradolan og Tizanidin.

Det er ifølge politikommissæren politiets opfattelse, at pillerne var til mandens eget forbrug, men mængden af piller resulterede i en overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Sammenholdt med besiddelse af kniven og de syv kanonslag, resulterede fundet i et samlet bødeforlæg, som den 18-årige nu kan vente på at modtage inden jul.

Kl. 08.15

KL vil styrke sundhedsklynger

Sundhedsvæsnet udenfor sygehuset skal prioriteres og styrkes. Sådan lyder det fra Kommunernes Landsforening, skriver Ritzau i en pressemeddelelse. 

Derfor vil KL have flere penge til sundhedsklyngerne, der er et samarbejde mellem kommunerne, hospital og almen praksis. 

Ved at samle pengene og ansvaret hos klyngerne mener KL med deres udspil, at sundhedsvæsnet samlet set kan blive stærkere, og i sidste ende blive mere nært for borgere der har brug for hjælp ved sundhedsvæsnet. 

- Vi kan sikre, at sundhedsvæsenet bliver for de mange og til det meste, siger næstformand Jacob Bundsgaard, til Ritzau i en pressemeddelelse. 

Sundhedsklyngerne blev oprettet i 2022. 

Kl. 07.58

Politiet understreger, at de fortsat leder

Torsdag var politiet i gang med eftersøgningen af den forsvundne 41-årige Kathrine i området mellem Katrinedalen og Bryrup ved Silkeborg, men det gav ikke resultat.

Dog vil efterforskningsleder og politikommissær hos lokalpolitiet i Silkeborg Peter Justesen understrege, at eftersøgningen af Kathrine ikke indstilles, men at man nu skal finde ud af, hvordan de skal gribe det an. 

- Vi fortsætter selvfølgelig, men det bliver ikke i helt samme omfang. Vi er stadig i gang også ude i skoven, siger han.

Kl. 05.50

Kirkegård overgår sig selv - igen igen

Kirkegården i Tarm har fået skabt en juletradition, som mange ser frem til.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Flere år i træk har kirkegårdens personale lagt ekstra meget energi i at pynte med kreative grandekorationer og udsmykninger til jul.

Og i eftermiddag er de så klar til at afsløre dette års juleudstilling.

- Kirkegårdens personale har travlt, så årets juleudstilling kan stå klar fredag eftermiddag. Hvad har de mon fundet på i år? Kom indenfor. Nyd synet og oplevelsen. 

Sådan skriver de selv på deres Facebookside.

Man kan som besøgende komme gratis forbi, men hvis man gerne vil give en lille skilling for oplevelsen, indsamler kirkegården donationerne til de danske julemærkehjem.

Kl. 05.28

Hver tredje med handicap har svært ved at få råd til julegaverne

Flere personer med et handicap er på grund af stigende udgifter presset på økonomien op til jul. Det betyder for nogle, at det kan være svært at få råd til julegaverne.

Det viser en ny undersøgelse fra UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen.

I alt har 1.688 personer med et handicap deltaget i undersøgelsen - størstedelen er folk med polio eller folk, der har fået et handicap, fordi de har været ude for en ulykke.

Og ifølge formanden for begge foreninger Janus Tarp har de fleste af medlemmerne ikke mulighed for at have et arbejde.

- Langt de fleste medlemmer af foreningerne er på folkepension eller på førtidspension. Derfor har de generelt en anstrengt økonomi, siger han.

Knap halvdelen af deltagerne i undersøgelsen har svaret, at det er ekstra svært at få økonomien til at hænge sammen op til julen i år i forhold til sidste år.

Her er hovedårsagen, at de fleste har fået stigende udgifter til mad, varme og el, hvilket ifølge Janus Tarp kan have noget at gøre med den stigende inflation, der har været, siden krigen brød ud i Ukraine.

/ritzau/

Kl. 05.10

Varmere vejr på vej: Nyd sneen, mens den er der

Det er med at nyde sneen, mens den er her, for nu skifter vejret og bliver varmere.
Det er med at nyde sneen, mens den er her, for nu skifter vejret og bliver varmere.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Gråvejr med dis og stedvis tåge, og lidt sne, slud eller regn hist og her.

Sådan lyder DMI's meteorologiske forudsigelse om dagens vejr.

Fra morgenstunden holder det dog stort set tørt, men ved middagstid trækker regnskyerne langsomt ind fra sydvest og vil falde som tøsne, slud eller regn.

Ifølge Meteorolog Anja Bodholdt er det i Midtjylland, at der vil være de største chancer for hvid nedbør - og der kan falde et par centimeter.

I weekenden vil både natte- og dagstemperaturerne stige, så det er med at nyde det snedækkede landskab, mens det er der. 

7. dec 2023 kl. 23:09

Japan chokerer Boxen og sætter Danmark til vægs

Japan gjorde det af med Danmark, som aldrig rigtig forstod at spille mod japanernes særprægede spillestil.

VM i håndbold fik torsdag aften sin første kæmpestore overraskelse. Og det gik ud over Danmark.

I det, der skulle være en rød og hvid håndboldfest i Herning, tabte de danske kvinder 26-27 til Japan, som mildest talt ikke er spået store chancer ved slutrunden.

Danmark scorede til 26-26 i sidste minut, men med et spektakulært vip i de allersidste sekunder tog Japan en fortjent sejr efter at have været foran i det meste af kampen.

Den danske indsats i den første mellemrundekamp bekræftede den nagende følelse af, at Jesper Jensens tropper måske ikke for alvor er, hvor de skal være.

7. dec 2023 kl. 22:52

Karens sommerhus får hende genkendt

Karen Novak Knudsens sommerhus har den seneste uge skabt debat. 

For hun er sikker på, der har været ubudne gæster, og at de har brugt en nøgle fra den nøgleboks, som hendes nu tidligere udlejningsbureau har sat.

Debatten har nu gjort, at vildfremmede har kunnet genkende hende.

- ”Er det ikke dig med sommerhuset?” Øh, jo. Det er lidt vildt, synes jeg.

- Folk siger, at det er en ret spooky historie. Det er lidt uhyggeligt, at man kan komme op, og at nogen har brugt stedet, siger Karen Novak Knudsen.

I sit sommerhus har hun blandt andet fundet efterladte kondompakker og aske brændeovnen, selvom huset ikke burde have stået tomt.

Egentlig ville hun ikke melde sagen til politiet. Men har hun nu gjort alligevel.

7. dec 2023 kl. 22:48

Pensionister forskønner landsbyen ganske gratis

En flok pensionister på Mors mødes for en god omgang mandehørm. Og så kan de godt lide at få landsbyen Vils til at skinne og dufte af sæbe.

16 pensionerede gutter mødes nemlig i landsbyen Vils for at hygge sig på den aktive måde. For eksempel er de ret ferme til at vaske vinduer.

- Du kan da ikke bare sætte dig i en stol og kigge. Det går ikke, insisterer 70-årige Jørgen Paaske Jensen.

Han har taget initiativ til klubben, hvor frivilligt arbejde, kaffe, øl og kage er blandt de vigtigste ingredienser.

7. dec 2023 kl. 21:41

Politiet stopper omfattende eftersøgning efter Kathrine

Politiet havde torsdag 24 mand og 16 hunde ude for at lede efter den forsvundne Kathrine.

Men det lykkedes ikke at finde den 41-årige kvinde nord for Bryrup i Silkeborg Kommune.

Kathrines bil er fundet ved Fuglsangvej/Vellingvej nord for Bryrup i Silkeborg Kommune, og hun er ikke blevet set siden tirsdag morgen. Og selvom politiet altså gennemsøgte et større område - heriblandt et skovområde - har det ikke givet resultat.

Det betyder, at eftersøgningen som udgangspunkt er indstillet.

- Den er stoppet helt. Sidste chance for at hundene kunne få færten var i dag, siger Peter Justesen, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Silkeborg og leder politiets efterforskning i sagen.

7. dec 2023 kl. 20:14

Mor mistede datter i dødsbrand: Nu er hun lettet over dom

19-årige Juline Seberg døde 4. marts 2021 efter en brand i hendes lejlighedskompleks i Thisted. I dag faldt der så dom i sagen, hvor hendes udlejer, Munke Bolig, blev idømt en bøde på 10.000.

Det skal selskabet, fordi der var kiler i branddørene, så de ikke kunne lukke. Det gjorde, røgen kunne sprede sig fra 1. sal og til resten af bygningen.

Og ifølge retten var det altså med til at udsætte beboerne i for fare.

Byrettens dom letter hendes mor, Monika Seberg.

- Jeg trænger til bare at kunne sørge og savne hende. Nu kan jeg lægge det bag mig og koncentrere mig om bare at elske min familie, siger Monika Seberg.

Dommen faldt torsdag ved Retten i Holstebros Thisted-afdeling. Det er endnu ikke bestemt, om boligselskabet har tænkt sig at anke sagen.