Podcast: 'Styr' har været taxachauffør i 44 år: - Det er et frit job

I denne uges udgave af podcasten Køreturen, kan du møde den garvede taxachauffør ‘Styr’.

Der kan ikke være meget tvivl om, at man skal være overordentligt glad for sit arbejde, hvis man vælger at beholde det i mere end fire årtier.

Og det er taxachaufføren Peter Holm, der i branchen går under navnet Styr. Han har nemlig kørt for Holstebro Taxa i intet mindre end 44 år.

Ganske enkelt fordi han nyder jobbet.

- Jeg kan godt lide at snakke med en masse folk. Det kan være, jeg fortæller den samme historie mange gange - til mange forskellige, griner han

- Det er et frit job. Det eneste du skal sørge for, er at få lavet dine penge, så du kan få noget rugbrød en gang imellem. Ellers kan du stoppe, når det passer dig.

Lange arbejdsdage

Arbejdet bruger han let både 50 og 60 timer om ugen på. På årsplan udmønter det sig i 160.000 kørte kilometer, når kunderne skal hentes og bringes.  

- Den bil, jeg kører i nu, er to og et halvt år gammel, og jeg har allerede kørt 404.000 kilometer i den, siger Styr.

- Der har været mange gode timer i taxaen gennem årene. Det er helt sikkert.

På køretur med en taxachauffør

Derfor har Styr også set og hørt lidt af hvert gennem årene, hvor han blandt andet har kørt i Holstebros natteliv. Og så var der også dengang, hvor han pludselig skulle sætte en kunde af i Holland.

Alt sammen kan du høre mere om i denne uges udgave af Køreturen, hvor taxachaufføren fra Holstebro også giver et indblik i, hvordan et taxameter egentlig virker.

KØRETUREN - EN PODCAST FRA TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.