Valgkampen i Viborg blev skudt i gang: Borgerne vil have udvikling i de mindre byer

Spidskandidaterne diskuterede cykelstier, skoleområder og bosætning i landdistrikterne.

Der er lidt over to måneder til kommunalvalget, men mandag aften tog politikerne hul valgkampen i Viborg Kommune. 

Spidskandidaterne fra de opstillede partier, på nær Nye Borgerlige, var mødt op for at diskutere kommunens landdistriktspolitik i Fly Forsamlinghus.

- Det er vigtigt at diskutere udvikling i landdistrikterne, fordi 60 procent af borgerne i Viborg Kommune bor i landdistrikterne. Det er ikke fordi, vi skal skille land og by ad, men vi skal have udvikling begge steder. Det skal være lige så attraktivt at bo i landdistrikterne, som det er at bo i Viborg, siger Lone Kastberg, der er formand for Vibland - et frivilligt organ, der arbejder for udvikling i landdistrikterne i Viborg Kommune. 

Det var Vibland, der stod bag vælgermødet i Fly, hvor udvikling af byen har fyldt meget de sidste par måneder. Borgerne har nemlig længe ønsket en cykelsti mellem Fly og Skive, men for tre dage siden blev cykelstien taget af budgettet.

Musikundervisning skal ud på de lokale skoler

Cykelstier var et af emnerne, der skulle diskuteres på aftenens vælgermøde sammen med skoleområder og bosætning. 

Socialdemokraternes spidskandidat, Mads Panny, ønsker ligesom Lone Kastberg udvikling i hele kommunen, men til aftenens debat havde han en anden konkret sag med.

- Vi har en regering, som gerne vil skabe et Danmark i balance, og vi har også et lokalt Socialdemokratiet, som vil skabe balance. Det mest konkrete, jeg vil sige i aften, er, at jeg synes vi skal flytte musikundervisningen, som ligger i Viborg i dag, ud på de lokale skoler, siger han.

De sidste fire år har der i Viborg Kommune været et landdistriktsudvalg, som borgmester Ulrik Wilbek mener har gjort en stor forskel. Derfor mener han ikke, at udvalget skal ud og genopfinde den dybe tallerken, når det kommer til udviklingen af landdistrikterne.

- Jeg ved ikke, om vi kan gøre så meget mere, for vi skal bare gøre mere af det samme. Men der vil for eksempel altid være en bekymring for de små byer, hvis de bliver så små, at skolerne ikke kan opretholdes. Men man kan gøre mange ting på forskellige måder, og det er jo også det, vi skal lytte til i aften, fortæller Ulrik Wilbek. 

Der mødte cirka 100 borgere op til vælgermødet i Fly Forsamlingshus.