Politisk veteran bliver ny spidskandidat for SF

SF er klar med en ny spidskandidat i Ringkøbing-Skjern Kommune til det forestående kommunalvalg. Valget er faldet på en garvet mand indenfor branchen.

På et generalforsamlingsmøde for SF i Ringkøbing-Skjern Kommune har man valgt en ny spidskandidat til det forestående kommunalvalg. 

Valget faldt på den politiske veteran Niels Rasmussen, der har begået sig i politik siden 1990.

Han erstatter Pia Vestergaard, som har valgt at fokusere på sin uddannelse, hvorfor Niels Rasmussen meldte sig på banen som spidskandidat.

Pia Vestergaard er dog stadig at finde på stemmesedlen til november - dog ikke længere som spidskandidat.

quoteJeg glæder mig rigtig meget til det. Jeg synes, vi har fået en spændende liste med kandidater til det kommende valg.

Niels Rasmussen, SF

Den nyslåede spidskandidat ser frem til at overtage tøjlerne, og ambitionen er som minimum er at holde fast i partiets nuværende tre mandater i byrådet.

- Jeg glæder mig rigtig meget til det. Jeg synes, vi har fået en spændende liste med kandidater til det kommende valg. Vi har dog ikke lukket listen endnu, så der er stadig plads til flere, lyder det fra Niels Rasmussen. 

Fortid i Socialdemokratiet

Niels Rasmussen har en lang fortid indenfor den politiske verden. I 1990 blev han for første gang valgt ind i byrådet i det hedengangne Egvad Kommune, hvor han dengang var medlem af Socialdemokratiet. 

Uenigheder om et budgetforlig gjorde dog, at den nu 64-årige i 2010 skiftede til SF, alt imens han i den mellemliggende periode var i Folketinget hele syv gange som stedfortræder. 

Nu er den tidligere folkeskolelærer klar til at tage fat i byrådet, hvor mærkesagerne primært omhandler ældrepleje, handicappede, psykiatri og ikke mindst skolepolitik. 

- Vi vil gerne lægge mere ansvar ud til de enkelte institutioner med hensyn til pasning og undervisning af vores børn her i kommunen, siger Niels Rasmussen. 

Håber på mere åbenhed

Ved det seneste kommunalvalg lægger den nyslåede spidskandidat ikke skjul på, at han og partiet følte sig forbigået af særligt Socialdemokratiet, da Venstre mistede sit absolutte flertal, men blev reddet på målstregen af Socialdemokratiet. 

Ifølge Niels Rasmussen har tendensen i kommunen været, at Venstre og Socialdemokratiet har spillet med for lukkede kort, når der skulle træffes beslutninger i byrådet. 

- Derfor vil jeg minde folk om, hvad vi sagde inden valget i 2017, nemlig at vi igen skal spille med åbne kort, når der skal træffes store kommunale beslutninger. 

Kommunalvalget finder sted den 16. november 2021. 

Tema

Kommunalvalg 2021