Klar besked til nye kandidater: Her kan man gøre en forskel

Med godt fem måneder til kommunalvalget holdt Morsø Kommune informationsmøde for interesserede og nye kandidater.

Hvad kræver det at gå ind i kommunalpolitik? 

Hvor meget tid skal man bruge, og har man reelt noget at skulle have sagt?

Spørgsmål er der nok af, hvis man overvejer at stille op til kommunalvalget den 16. november, og for at gøre overvejelserne lidt lettere holdt Morsø Kommune tirsdag aften informationsmøde for interesserede og nye kandidater.

 - Det at stille op til en kommunalbestyrelse er nærdemokrati i allerbedste form. Der får man virkelig mulighed for at påvirke sin egen og medborgernes dagligdag. Hvis nogen er i tvivl, kan vi fortælle dem, at arbejdet er for alle, og at man kan gøre en forskel, sagde Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Blandt de interesserede var den tidligere minkavler Jesper Balle Kristensen, der har bestemt sig for at stille op for Venstre.

- For mig er det en helt fremmed verden, så det her er en god lejlighed til at få lidt indblik i, hvad hverdagen kan bringe, når man nu forhåbentligt bliver valgt ind, sagde han.

Nogenlunde samme tilgang til mødet havde Hans Henrik Ebbesen. Han har i lang tid haft interessen for politik, men har først nu fået tid til at stille op.

Han var glad for, at mødet bekræftede ham i, at der er en god stemning mellem politikerne, selv om de kan være uenige fra sag til sag.

- Jeg har dog også haft en fornemmelse af, at det kan være et meget utaknemmeligt arbejde. Man risikerer shitstorme for dårlige beslutninger, men det kan man - kunne jeg høre i aften - godt vænne sig til og lære at håndtere.

- Så jeg er frisk på opgaven og er bestemt ikke blevet afskrækket, sagde Hans Henrik Ebbesen.

I dag bød Morsø Kommune nye kandidater og andre nysgerrige indenfor, så de kunne blive klogere på lokalpolitik.