Byrådsveteran i kovending: Skifter til De Konservative

Ved det kommende kommunalvalg skal vælgerne i Viborg Kommune lede efter Allan Clifford Christensen under liste C.

For bare tre dage siden meddelte det mangeårige byrådsmedlem i Viborg, Allan Clifford Christensen, at han havde meldt sig ud af Venstre og ville fortsætte i byrådet som løsgænger. Men nu har den 66-årige politiker ændret planer. Han er i stedet blevet en del af De Konservative i Viborg. 

- Det er en lang historie. Man udvikler sig hen ad vejen. Og da jeg egentlig havde besluttet, at jeg var på vej ud af politik og havde sagt farvel til mit gamle parti, så åbnede der sig en ny dør, og derfor er vi her, hvor vi er i dag, siger den rutinerede politiker lidt hemmelighedsfuldt. 

- Jeg kan se et potentiale i Konservative, hvor jeg er i dag. Både i byrådsgruppen, ledelsen og i det kommende kandidathold. Der er potentiale til at bringe Midt- og Vestjylland videre.

Støjberg-sagen gjorde udfaldet

Allan Clifford Christensen har siddet i byrådet i 20 år. Først i Karup fra 2002 - siden kommunesammenlægningen i 2007 i Viborg. Men tirsdag var det altså pludselig slut med at være Venstre-mand. 

- Siden Inger Støjberg forlod Venstre den 4. februar, har der hersket usikkerhed om, hvor hendes 30.000 stemmer kunne gå hen. Min vurdering er, at en tredjedel af Venstres byrådsgruppe står på hendes skuldre/stemmer, der har sympati for hende. Et faktum, ingen har villet tale om. Den manglende afklaring har i dag fået mig til også at forlade Venstre - efter mere end 20 år. Midt- og Vestjylland trænger til at få blandet kortene igen, skrev Allan Clifford Christensen i en SMS til TV MIDTVEST tirsdag.

Han ønskede ikke at medvirke i et TV-interview, men det gør han i dag. Dog ønsker han ikke at gå yderligere i dybden med årsagen til bruddet med Venstre. 

Er det på grund af Inger Støjberg-sagen, at du ikke kan blive i Venstre?

- Dybest set var det, det. Men lad os kigge fremad. Lad os ikke dvæle for meget ved fortiden, nu gælder det om at se positivt ind i fremtiden, siger han insisterende. 

Allan Clifford Christensen er klar til endnu et kommunalvalg, nu som Konservativ kandidat.
Allan Clifford Christensen er klar til endnu et kommunalvalg, nu som Konservativ kandidat.

Overrasket Venstre-gruppeformand

I Venstre kom Allan Clifford Christensens udmeldelse af partiet bag på gruppeformand Claus Clausen.

- Vi har ikke følt, at der var noget på tværs mellem Venstre og Allan, så derfor er vi selvfølgelig overrasket over, at han som byrådsmedlem har valgt at forlade gruppen. Så nu har vi også prøvet det. Det må vi bare konstatere, siger formanden i dag.

Han undrer sig over, hvad der ligger til grund. Ifølge ham kan det ikke være samarbejdet.

- Gennem hele året og årene forinden har Venstre og Allan haft et godt samarbejde, så jeg synes ikke, der er noget i det arbejde, der er skyld i, at vi er kommet hertil.

Hvor overrasket er du over udtalelsen om, at det også hænger sammen med Inger Støjberg og behandlingen af hende?

- Jeg har svært ved at se sammenhængen. Jeg tror, at vælgerne i Viborg Kommune vil se på, hvad Venstre har bedrevet for kommunen, og landspolitik er en helt anden boldgade. 

Headhuntet af De Konservative

Men nu er fremtiden altså grøn for Allan Clifford Christensen, og i spidsen for den står Torsten Nielsen, der igen stiller op som borgmesterkandidat for De Konservative. 

- Jeg er meget glad. Jeg har kendt Allan i 42 år, og vi har arbejdet sammen i de seneste tre byrådsperioder. Jeg ved, hvad Allan består af. Det er ordentlighed og saglighed, og så er han en kæmpe vidensbank indenfor det tekniske område, så det er en kæmpe gevinst for os at få Allen med ombord.

Da han offentliggjorde, at han ikke var medlem af Venstre længere, tænkte du så, at ”ham skal vi have fat på?”

- Ej, ikke lige med det samme. Det tog nok to minutter, griner Torsten Nielsen, der ser det som en klar styrkelse af byrådsgruppen og kandidatholdet op mod kommunalvalget den 16. november. 

- Der kommer en mand ind med erfaring. Vi kan jo se, hvor mange stemmer Allan tidligere har fået i et område, hvor vi ikke er godt repræsenteret i forvejen. Så det er en styrkelse for vores hold og vores kandidater.