Vrede Facebook-brugere: Ældre skal have gjort rent mindst én gang i ugen

I går spurgte vi jer, hvor ofte ældre skal have gjort rent. Størstedelen mente, at ældre har ret til at få gjort rent mindst én gang i ugen.

Der er brune pletter på komfuret, sort grums på kaffemaskinen og krummer på gulvtæppet.

Sådan så det ud, da TV MIDTVEST besøgte 78-årige Inge Kirsten Jensens hjem i Ikast. Det var et par uger siden, at kommunens rengøring sidst havde været forbi.

- Det kunne måske være rart med rengøring hver 14. dag, men jeg vil ikke forlange en hel masse. Det kan jo ikke bevilges alligevel, siger Inge Kirsten Jensen selv.

Historien om Inge Kirsten Jensen har skabt masser af debat på TV MIDTVESTs Facebook-side, hvor størstedelen mener, at ældre skal have gjort rent mindst en gang i ugen.

- De skal have rengøring hver uge. De skal have det godt, det er jo dem, der har slidt altid. Der er nogle ansatte på kommunen, der må have en dårlig smag i munden, skriver en bruger.

I alt har 36 forskellige personer skrevet, at ældre har ret til at få gjort rent en gang i ugen.

Tænker på fagpersonerne

Ud over hjælp til rengøring har Inge Kirsten Jensen anden hjemmehjælp hver dag. Formand for Ikast-Brandes Sundheds- og omsorgsudvalg Frank Heidemann Jensen siger, at den daglige hjemmehjælp også skal foretage nødvendig aftørring. Det kan handle om at tørre kokkenbordet af med en karklud eller at feje køkkengulvet.

Flere kritiserer også kvaliteten af kommunens rengøring hos ældre.

- Den rengøring de ældre får er håbløs! På grund af kommunale restriktioner må personalet ingenting. De kommer aldrig ud i krogene, og det hele skal overstås på rekordtid, skriver en.

- Synes ordet sløset er et meget hårdt ord at bruge om en faggruppe, der dagligt må løbe om kap med besparelserne på området. Er sikker på, at personalet gør deres bedste ud fra de vilkår, der er, og ønsker, de kunne gøre mere og have mere tid til hver enkelt borger, skriver en anden.

Der er forskel på, hvor ofte støvsugeren svinges rundt i kommunerne. I Viborg Kommune bliver de ældre tilbudt rengøring hver anden uge, mens det i Ikast-Brande og Thisted Kommune er hver tredje. I Ikast-Brande er den typiske tildeling 70 minutters regøring hver tredje uge.

Flere brugere opfordrer til, at man tænker på ældre, når man skal sætte sit kryds til kommunalvalget den 21. november:

- Nu er der heldigvis snart kommunalvalg. Ved du, hvem der ønsker forbedringer indenfor ældreområdet i din kommune?, bliver der skrevet.

Se hele historien herunder: 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.