Voldsomt vejr udskyder opsætning af valgplakater

Socialdemokratiet i Lemvig udskyder at sætte valgplakter op i dag på grund af den varslede storm Ingolf.

Lørdag klokken 12 er det muligt at sætte valgplakater op til kommunal- og regionsrådsvalg. Men der kan blive langt mellem plakaterne på lygtepælene i Vestjylland. 
    
Det skyldes, at stormen Ingolf ventes at ramme Danmark lørdag med vindstød af orkanstyrke, og det kan få store konsekvenser.
    
Vagtchef ved DMI Bolette Brødsgaard anbefaler, at opsætningen udskydes i de dele af landet, der risikerer de hårdeste vinde.
    
- Jeg vil anbefale, at man surrer plakaterne ekstra godt fast. Hvis man er tæt på kysten i Vestjylland, Nordsjælland eller Nordjylland skal man måske vente med at sætte valgplakaterne op til søndag eftermiddag, siger hun til Ritzau.
    
- Valgplakaterne er lavet af hårdt pap og kan slå rigtig hårdt, hvis de flyver rundt i landet.
    
Valgplakater kommer typisk meget hurtigt op, fordi de forskellige partier kæmper om at få de bedste og mest synlige pladser.

quoteVores holdning er, at vi ikke vil ud og sætte liv og førlighed på spil. Det er det simpelthen ikke værd. 

Ivan Møller Sørensen, formand, Socialdemokratiet, Lemvig

Men hos Socialdemokratiet i Lemvig vælger de sikkerhed frem for "gode pladser". De har derfor valgt at udskyde plakatopsætning, fortæller formanden, Ivan Møller Sørensen.   

"Det er uforsvarligt"

- Vores holdning er, at vi ikke vil ud og sætte liv og førlighed på spil. Det er det simpelthen ikke værd. Hvis du står oppe på en stige og blæser ned derfra, eller hvis plakater blæser ned på veje og rammer biler, er det uforsvarligt, siger Ivan Møller Sørensen til TV MIDTVEST.

At andre partier vælger at hænge valgplakater op i dag og dermed snupper de gode pladser for næsen af Socialdemokratiets otte kandidater i Lemvig Kommune, bekymrer ikke formanden.

- Nej, for de kan risikere at hænge dem op i nat og så begynde forfra i morgen, når de er blæst ned igen, siger han.

Alle otte kandidater er enige om at vente indtil i morgen. Ivan Møller Sørensen stiller selv op til regionsrådsvalget. Også hans plakater må vente, til stormen Ingolf er færdig med at spille med musklerne i landsdelen.