Viborg: Konservative og DF i valgplakat-brøler

Valgplakater må i følge loven først sættes op fra lørdag klokken 12. Men klokken 8 i morges var en gangbro i Viborg plastret til i valgplakater.

De Konservative byrådskandidater har været lidt for hurtigt ude med deres valgplakater. 

I følge loven så må valgplakater først sættes op fra lørdag klokken 12, men allerede klokken 8.39 i morges kunne man se en lang række konservative valgplakater hænge på gangbroen ved banegården i det centrale Viborg. 

Og det fik SF-næstformand Signe Munk, der er folketings-spidskandidat i Vestjyllands storkreds, til tasterne på Twitter.

quoteDet er useriøst, at Søren Papes egne partifæller ikke overholder loven

Signe Munk, Spidskandidat, SF, Vestjyllands storkreds

- (Det er) useriøst, at Søren Papes egne partifæller ikke overholder loven, skriver hun blandt andet på det sociale medie. 

Og hurtigt kom der da også en reaktion fra De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard.

- Har lige talt med gruppeformand Stine, som allerede havde bedt om at få dem pillet ned. Det skulle være nogen på vej. (Det er) selvfølglig ikke fair!, skriver hun i en kommentar til, Signe Munk.  

Ærgerlig borgmester

I Viborg forsikrer den konservative borgmester Torsten Nielsen om, at de ulovligt ophængte valgplakater igen er pillet ned. Men han er ærgerlig over, at de konservative byrådskandidater med brøleren fik en uheldig start på valgkampen.   

- Vi har nogle meget engagerede unge mennesker, som ikke overholdt de aftaler, der var lavet. Og de tager det fulde ansvar. Men jeg var selvfølgelig nødt til at sige til dem, at vi skal overholde reglerne, lyder det fra Torsten Nielsen.

Når de konservative valgplakater røg for tidligt op, så skyldes det i følge Torsten Nielsen, at de ivrige, unge partisoldater spottede valgplakater fra Dansk Folkeparti på samme bro. Disse plakater skulle være hængt op allerede fredag aften. 

- Men som jeg også sagde til dem: Fordi nogen bryder loven, betyder det jo ikke, at vi også skal gøre det. 

Modsat De Konservative i Viborg, så har Dansk Folkeparti IKKE valgt at pille deres ulovligt opsatte valgplakater ned endnu. Dette syn mødte i hvertfald vores reporter på broen i Viborg her til formiddag. 

- Jeg blev ringet op i formiddag, at nogle af vores plakater var kommet op. Der er simpelthen nogen, der ikke har kunnet kende forskel på nat og dag. Og det på trods af, at vi havde talt om det på forhånd. Jeg beklager misæren, siger lokalformanden for Dansk Folkparti i Viborg, Grethe Ørskov Sørensen. 

Når Dansk Folkeparti ikke ligesom De Konservative pillede plakaterne ned igen, så skyldes det i følge lokalformanden, at det ikke var muligt at finde folk til det.