Venstres strategi skaber forvirring

Hvordan ser Venstre egentligt på fremtiden i Ringkøbing-Skjern?

Venstre i Ringkøbing-Skjern vil have en ny og mere åben stil for partiet.

De har blandt andet fået trykt en annonce, hvor de skriver: ”Vi er et stærkt hold med en fælles vilje til at lede kommunen på en ny måde”.

Sideløbende med de store ord om en ny start for Venstre, genopstiller nuværende borgmester Iver Enevoldsen som menigt medlem til byrådet.

Det nye støder altså sammen med det gamle, og det er et sammenfald, der skaber undren i kommunen, forklarer chefredaktør Gudrun Pedersen hos Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Når man går ud i annoncer og siger, at vi vil en ny ledelsesstil. Så ligger der jo en form for afstandtagen fra den ledelsesstil, som der var i forvejen. Sådan bliver det i hvert fald tolket fra rigtig mange sider, siger hun.

Også blandt de nuværende byrådsmedlemmer er der løftede øjenbryn over Venstres forsøg på at starte en ny stil, mens den tidligere borgmester stadig er med på holdet.

- Selvfølgelig undrer det lidt, siger byrådsmedlem for Fjordlisten, Jan Holm Rasmussen.

Han undrer sig både over, hvorfor Iver Enevoldsen har lyst til at blive hængende, men også over partiets iøjnefaldende reklamer for en ny linje.

- Det er jo egentligt at sige til Iver: Det du har gjort, det har du gjort forkert, for vi skulle have gjort det sådan her. Det må være svært at tage imod, siger han.

Konkurrenter håber på en løsning

Tidligere Venstre-medlem Bent Brodersen forlod partiet i foråret. Han mener ikke, at Iver Enevoldsen er det største problem.

- Jeg synes, at Iver bliver brugt som en undskyldning for de interne problemer. Der foregår en masse interne magtkampe i Venstre, siger han.

Byrådsmedlemmet for SF, Niels Rasmussen, har det samme indtryk. Han håber snart, at problemerne bliver løst, så et kommende byråd kan fungere.

- Hvis Venstre bliver et stort parti, så er det utroligt vigtigt, at de formår internt at kunne samarbejde. Hvis der sidder nogen og ikke rigtigt er med, så vil det give anledning til uro, siger han.

Ser ikke problemet

Venstres borgmesterkandidat, Hans Østergaard, ser ikke selv nogen problemer i, at han gerne vil gå en anden vej end Iver Enevoldsen.

- Jeg har en anden ledelsesstil end den tidligere borgmester har haft, og derfor synes vi også, at det er vigtigt at melde det ud, så vælgerne kan forholde sig til det, siger han og tilføjer:

- Så vidt som muligt så vil vi åbenhed, dialog og samarbejde. Vi vil i dialog med vores borgere, vores foreninger, vores virksomheder og vores interesseorganisationer. Sammen med dem vil vi drøfte de ting, som er vigtige for Ringkøbing-Skjern Kommune fremadrettet. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.