Venstre: Holstebros borgmester har spildt 38 mio

Et stort millionbeløb og et stort P-hus er nu midtpunkt i en strid mellem Venstres og Socialdemokratiets borgmesterkandidater i Holstebro.

Venstre anklager Holstebros borgmester HC Østerby for at have spildt 38 millioner kroner på et nyt parkeringshus. 

Godt nok har Venstre i sin tid selv stemt for projektet, men det skete på et forkert grundlag lyder det fra Venstres borgmesterkandidat i Holstebro.

quoteVi blev forsikret om, at centret ville komme og det kom ikke

Jens Kristian Hedegaard, borgmesterkandidat, Venstre, Holstebro

- Sagen er jo den, at vi blev forsikret af den nuværende borgmester om at Enghavecentret ville blive til noget, og at grunden dermed var solgt og at byggeriet her var finansieret. Det viste sig ikke at holde stik, siger Jens Kristian Hedegaard, borgmesterkandidat, Venstre.

Enghavecentret skulle have været et nyt indkøbscenter i Holstebro midtby. Centret er aldrig blevet bygget, men det gjorde parkeringshuset. Prisen var 38 millioner kroner.

Borgmester: Valgkampen i gang

Holstebros nuværende borgmester afviser, at beslutningen om at bygge parkeringshuset skete på et forkert grundlag.

- Alle har haft nøjagtig den samme viden omkring det. Så, at sige noget andet nu, det vil sige, at så er det at man løber fra sit ansvar, siger den socialdemokratiske borgmester H.C. Østerby.

- Vi blev forsikret om, at centret ville komme og det kom ikke, siger Jens Kristian Hedegaard. 

Striden kommer for en dag præcis med fire uger til kommunalvalget. Holstebros borgmester tror, der er en sammenhæng.

- Det her er jo en del af en valgkamp, det kan vi jo tydeligt fornemme. Og Jens Kristian Hedegaard var med på det møde 14 dage før projektet faldt, hvor han kunne have spurgt og stillet alle de spørgsmål, han ville, siger H.C. Østerby.

Venstres borgmesterkandidat mener dog ikke, at han jagter billige point i valgkampen. Selv om det er et parkeringshus, han selv har stemt for.

- Forudsætningen for at vi stemte for var, at de 40 millioner kroner fra Enghaven, de gik ind i det projekt her. Og det har det hele tiden været. Og vi blev forsikret om, at Enghaveprojektet ville blive til noget og forudsætningerne har ikke holdt. Det er sådan set det, vi siger nu, fortæller venstres borgmesterkandidat i Holstebro, Jens Kristian Hedegaard. 

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.