Valggyser i Struer: Radikale inde med et afgørende mandat

Både Konservative og Venstre går tilbage i Struer Kommune, mens SF og Radikale Venstre går frem. De Radikale får afgørende rolle.

Den siddens borgmester i Struer, Mads Jakobsen (V) har to mindre heldige sager med i bagagen fra denne valgperiode. Han lovede at bygge en ny byskole i Struer, men det valgløfte blev droppet.
Han erkender selv at have begået løftebrud. Samtidig anbefalede han et ja til afstemningen om sammenlægning af Struer og Holstebro. Det blev som bekendt et stort nej i Struer.
Sagerne kan være medvirkende til Venstres tilbagegang på 1,9 procent, så de mister et mandat og ryger ned på 8 reservationer af de 21 pladser i Struer byrådssal.

Mads Jakobsen (V) kommenterer vælgernes dom.

Også de Konservative mister et mandat og har nu kun et enkelt sæde omkring bordet.

Radikale Venstre kommer med omkring byrådsbordet med en enkelt stol. SF får et ekstra sæde og har dermed to med i det kommende bystyre.

DF med den kontroversielle Jette Lund gik 3,3 procent tilbage men beholdt sit ene mandat.

Også Socialdemokratiet med borgmesterkandidat Niels Viggo Lynghøj har uændret mandatantal på otte. Han har tidligere siddet som borgmester i to valgperioder.

Det kunne ligne et comeback for Lynghøj, hvis rød blok kan samles omkring ham. Spørgsmålet er, hvor Radikale søger hen i nattens forestående forhandlinger.

Peter Vestergaard (Rad.) om valgets udfald.

Valgdeltagelsen var på 77,3 i kommunen, hvor 16.834 kunne stemme.

Valgforbund i Struer:

  • Socialdemokraterne og Struer-Thyholms fremtid
  • Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet
  • Konservative og Liberal Alliance
liveblog

Struer