Udsatte borgere mødtes med byrådspolitikere

I dag inviterede brugerne af Blå Kors’ Varmestue i Bethaniagade i Herning lokalpolitikerne indenfor til frokost og valgmøde.

I dag inviterede brugerne af Blå Kors’ Varmestue i Bethaniagade i Herning lokalpolitikerne indenfor til frokost og valgmøde.

Håbet var at møde repræsentanter fra størstedelen af byrådets partier, som får mulighed for at komme med deres synspunkter omkring blandt andet udsatte i kommunen – og ikke mindst at give brugerne en mulighed for at komme til orde og diskutere emner, som er relevante for deres hverdag.

quoteDet er en mulighed for at sætte socialt udsatte på dagsordenen i en valgkamp, hvor vores brugere kan være på hjemmebane.

 Jørgen Engholm Andersen, som er leder af Blå Kors Varmestue i Herning 

- Det er en mulighed for at sætte socialt udsatte på dagsordenen i en valgkamp, hvor vores brugere kan være på hjemmebane. Vi tænker, at de trygge rammer måske kan gøre, at flere har lyst til at stille spørgsmål, siger Jørgen Engholm Andersen, som er leder af Blå Kors Varmestue i Herning 

Blå Kors Varmestue er et socialt værested for kommunens social udsatte borgere; folk med eksempelvis alkohol- eller stofmisbrug, psykiske, sociale eller sundhedsmæssige problemer. 

Hvad er varmestuens fremtid?

quoteJeg synes, det var rigtig godt, fordi der kom mange ting frem på mødet og fordi, nogle af os turde sige vores mening rent ud frem for at pakke noget ind

Bent Hansen, bruger af varmestuen

Et af emnerne, som blev debatteret blandt brugere og byrådspolitikere, var, hvilke rammer Blå Kors Varmestue skal have i fremtiden. Der arbejdes i øjeblikket på at finde en løsning i samarbejde med Herning Kommune omkring ejendommen i Bethaniagade.

- Jeg synes, det var rigtig godt, fordi der kom mange ting frem på mødet og fordi, nogle af os turde sige vores mening rent ud frem for at pakke noget ind, siger en af brugerne af varmestuen, Bent Hansen, der også roste politikerne for at turde komme ud til brugerne af varmestuen og ikke have berøringsangst. 

Besøg af Mette Frederiksen i Skjern, valgdebat i varmestuen i Herning og en Facebook-valgkalender i Lemvig.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.