To ud af tre byrådspolitikere kommer fra landdistrikterne

Landdistrikter er godt repræsenteret i de nye byråd, hvor to ud af tre politikere kommer fra områder uden for kommunens centerby.

Landdistrikterne bliver godt repræsenteret i de nye byråd og kommunalbestyrelser. I gennemsnit kommer 64 procent svarende til to ud af tre byrådspolitikere i ti kommuner fra områder uden for kommunens centerbyer. Det oplyser DR P4 Midt & Vest.

Det glæder formanden for landdistrikterne Steffen Damsgaard.

Det kan være altafgørende for et lokalsamfund, at det er repræsenteret i kommunens byråd. Det mener de i Skave.

- Det er rigtig positivt, at der er god repræsentation rundt fra hele kommunen i de nye kommunalbestyrelser og byråd, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, til DR P4 Midt & Vest.

I mange kommuner har lokalpolitik og landdistrikter været en del af valgkampen. Diskussionen har især gået på, hvorvidt hovedbyen fylder for meget.

Lokalt byrådsmedlem har stor betydning

Ifølge Steffen Damsgaard har et lokalt byrådsmedlem enorm betydning for landdistrikterne.

- Det er vigtigt at have en repræsentant, der kender de lokale udfordringer og ved, hvilke lokale muligheder der er, som man kan bringe ind til udvalgsmøder og kommunalbestyrelsesmøder, når man skal diskutere muligheder og udfordringer, siger Steffen Damsgaard.

I Herning Kommune bor 83 procent af byrådsmedlemmerne uden for Herning, og det er dermed den kommune, hvor flest bor uden for centerbyen.

I Lemvig Kommune bor knap halvdelen uden for Lemvig, nemlig 43 procent.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.