Struer-borgmester erkender løftebrud

Venstres borgmester i Struer, Mads Jakobsen, erkender, at der er sket løftebrud i forbindelse med skolestrukturen i kommunen.

For fire år siden gik Struers nuværende Venstre-borgmester til valg på, at han ville levere en ny byskole til Struer by. Men den kom aldrig. Ved et debatmøde i Struer tirsdag, erkender borgmesteren, at han har begået løftebrud.

- Jeg tror ikke, jeg kan løbe fra løftebrud. Når jeg læser valgprogrammet fra sidste gang, så var det svært at få en anden opfattelse, end at vi ville bygge en ny skole. Og det blev der ikke, siger Mads Jakobsen, Borgmester i Struer Kommune, under en valgdebat.

quoteJeg tror ikke, jeg kan løbe fra løftebrud

Mads Jakobsen, Borgmester, Venstre, Struer Kommune

Mads Jakobsens modkandidat, Socialdemokratiets Niels Viggo Lynghøj, kalder det grotesk, at borgmesteren lod den allersidste byskole vælte, uden at bygge en ny, som han lovede i 2014. 

- Vi kan se, at børnetallet stiger i den østlige del af byen. Det er der udviklingen sker med hensyn til børnetal. Vi skulle have haft to skoler – en centralt placeret midtbyskole i Struer by, som Venstre gik til valg på til sidste valg, men nu må vi nøjes med en ombygning på Gimsing Skole, siger Niels Viggo Lynghøj, Borgmesterkandidat, Socialdemokratiet, Struer Kommune.

 

Også SF’s Grethe Hestbech føler sig ført bag lyset i skoleproblematikkerne.

- For første gang var jeg med til at lukke en skole, fordi jeg var i god tro om, at man ville bygge en ny skole der. Det er løftebrud, siger Grethe Hestbech, kandidat, SF, Struer Kommune.

quoteFor første gang var jeg med til at lukke en skole, fordi jeg var i god tro om, at man ville bygge en ny skole der. Det er løftebrud

Grethe Hestbech, kandidat, SF, Struer Kommune

Niels Viggo Lynghøj mener, at byrådet, med borgmesteren i spidsen, har fejlet på alle fronter, når det handler om kommunens skolestruktur.

- Det viser sig, at den ombyggede Gimsing Skole, eller Limfjordsskolen, som den hedder i dag, den er bygget til 590 elever. Men der går 640 elever derude, så allerede nu, hvor vi har taget skolen i brug, så er skolen for lille, siger Niels Viggo Lynghøj, borgmesterkandidat, Socialdemokratiet, Struer Kommune.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.