Stor oplevelse: Laurits er i praktik som borgmester

Laurits Skak Østrup Kristensen er i en folkeskolepraktik, som han sent kommer til at glemme.

I 9. klasse skal mange i praktik. En af dem er Laurits Skak Østrup Kristensen fra Tvis Skole, som har fået mulighed for at være i praktik som intet mindre end borgmester. Og det endda på en valgdag, hvor han følger H. C. Østerby helt indtil midnat.

- Det er fedt at prøve, og jeg er glad for, at H. C. Østerby sagde ja til det. Når jeg før har fulgt et valg, så har det været i fjernsynet, så det er bare fedt at kunne følge det så tæt på, fortæller 9. klasseeleven.

Han mener, at han kan lære meget af borgmesteren.

- Jeg synes, han er en dygtig borgmester. Der er rigtig meget, jeg kan lære af ham, fortæller han.

Med helt til midnat

H. C. Østerby indrømmer selv, at han lige skulle tænke sig om en ekstra gang, inden han tog den unge dreng med sig netop på valgdagen.

- Jeg skulle lige se, om han ville kunne få nok ud af det i løbet af en uge som den her. Nu bliver der forhandlinger i nat, og der er det lidt svært, men han får en hel dag i dag helt til midnat, og det tror jeg, at han vil huske for altid, siger borgmesteren.

Han mener dog også, at Laurits kan lære en masse af oplevelsen.

- Jeg tror, han kan lære meget om kompleksiteten i at være borgmester og i at sidde i et byråd. Han får også et indblik i, hvad demokrati betyder, og hvor vigtigt det er, at vi har det her valg, siger han.

Se de to sammen her.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.