Støjberg hjælper gammel efterskolekammerat

En byrådskandidat for Venstre i Skive hjalp i sin tid Inger Støjberg, da hun stillede op. Nu hjælper hun ham.

Det startede som et venskab for efterhånden mange år siden. Under politisk arbejde for Venstre Ungdom mødte Mogens Børsting fra Skive Inger Støjberg.

Efterfølgende hjalp han til under hendes valgkampe.

- Jeg har, siden Inger Støjberg stillede op til amtsrådsvalget første gang i 1993, hjulpet hende i valgkampen. Vi var aktive i Venstre Ungdom samtidig, forklarer Mogens Børsting.

Rollerne er byttet om

Nu hjælper Inger Støjberg sin ungdomskammerat.

- Denne gang er rollerne byttet om. Nu er det Inger, der hjælper mig i valgkampen. 

En opgave som Inger Støjberg gladeligt tager på sig.

- Siden første gang jeg stillede op i 1993, har Mogens ført valgkamp for mig. Jeg er glad for, at jeg kan få lov at give bare en lille smule igen, siger hun.

Mogens Børsting stiller nemlig op til byrådet i Skive for Venstre. Og i dag dukkede Inger Støjberg så op til en valg-café, der var arrangeret i forbindelse med en håndboldkamp i Oddense-hallen.

- Det er jo altid et scoop, når man kan få en minister til at komme på besøg. Det giver noget opmærksomhed, mener Mogens Børsting og fortæller, at ham og Inger dermed fik lejlighed til at fortælle, hvordan de kender hinanden.

Mødte hinanden på Salling Efterskole

Venstre-kandidaten og integrations- og beskæftigelsesministeren mødte hinanden i 10. klasse på Salling Efterskole i 1989. Efterfølgende fik Inger Støjberg Mogens Børsting ind i Venstre Ungdom. Lige siden har de været venner.

- Vi er en gruppe af VU'ere fra Skive-Salling området, som havde det rigtig sjovt sammen og stadig ses et par gange om året privat, forklarer Mogens Børsting, som tror på at ministerens tilstedeværelse vil være med til at give ham flere stemmer, på tirsdag.

Det er også det resultat, som ministeren håber på.

- Jeg har mødt mange fra gamle dage i dag. Det er sjovt. Og så håber jeg, at det har trukket stemmer til Mogens. Jeg håber, han bliver valgt ind, forklarer hun.

Mogens Børsting og Inger Støjberg har kendt hinanden siden efterskoletiden.
Mogens Børsting og Inger Støjberg har kendt hinanden siden efterskoletiden.
Foto: Privatfoto

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.