Statsminister til VM-fest i Videbæk: Ligesom valgkamp

Ifølge statsministeren er der flere paraleller mellem Danmarks landskamp mod Irland i går og det snart kommende kommunalvalg.

Lars Løkke (V) afsluttede sin tirsdag aften i Vestjylland med et kæmpe smil på læben. Efter et vælgermøde i Videbæk Idræts- og Fritidscenter tog han nemlig del i VM-festen sammen med alle de fremmødte, og sammen kunne de se herrelandsholdet kvalificere sig til fodbold-VM i Rusland til næste år efter en knusende 5-1-sejr på udebane over Irland.

- Jeg er rigtig stolt af drengene, og det er simpelthen fantastisk, at vi skal til VM. Da jeg hørte, at svenskerne kvalificerede sig i mandags, tænkte jeg, at nu skal de altså ikke sendes afsted, uden vi selv kommer, siger Lars Løkke.

Efter seks minutter synes VM i Rusland ellers langt væk, da irerne bragte sig foran med 1-0. Men med to hurtigere mål af henholdsvis Andreas Christensen og Christian Eriksen, så det pludseligt meget positivt ud for Åge Hareides drenge. I anden halvleg fortsatte den danske eufori med en storspillende Christian Eriksen i spidsen. Tottenham-spilleren cementerede sejren med et smukt hattrick, og dermed kunne festen bryde løs.

- Det var en super flot kamp. At vi så kroner det med et hattrick fra Christian Eriksen er super flot, siger Lars Løkke.

- Ikke afgjort før sidste stemme er i boksen

Statsministeren var på besøg i Vestjylland til vælgermøde, hvor fremmødte fik rig mulighed for at spørge Lars Løkke om alt. Arrangementet er en del af den igangværende valgkamp frem mod kommunalvalget, og der kan faktisk drages paraleller mellem kommunalvalget og landskampen i går. 

- Nu skal man ikke blande politik og sport, men alligevel. Da vi kom bagud 0-1, var der lidt trykket stemning, og der var nok en del, der tænkte, at den klarer vi ikke. Men så vendte vi det, og troen kom tilbage. Det er jo lidt på samme måde, vi går ud i valgkampen. Kampen er først afgjort, når det sidste fløjt har lydt, og valget er også først afgjort, når den sidste stemme er lagt i boksen. 

1. december bliver det afgjort, hvem Danmark skal møde ved VM-slutrunden. 

Danmark har i aften kvalificeret sig til VM i fodbold. Det blev fejret til et storskærmsarrangement i Videbæk.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.