Silkeborg: Alternativet får afgørende rolle i dødt løb

Alternativt får en enkelt plads i Silkeborg Kommunalråd. Sammen med Radikale Venstre afgør de, hvem der skal være borgmester.

15 mandater til blå blok og 14 til rød blok - heraf 12 til Venstre og 10 til Socialdemokratiet. Så lige er kampen om borgmestertitlen.

Alternativet og Radikale Venstre bliver de afgørende gram på vægtskålen. Begge partier har fået ét mandat, og de forhandler lige nu om, hvem de vil sætte deres lid til i fremtiden. 

Dermed bliver Silkeborg et af de steder, hvor Alternativet for første gang for markeret sig i kommunalpolitik

- Vi fik lov til at få det, vi gerne vil. Nu skal vi finde ud af, hvordan vi får mest muligt ud af det her, siger Claus Løwe Klostergård fra Alternativet. 

Vælger de blå blok, bliver Steen Vindum (V) som borgmester, men vælger de i stedet Søren Kristensen (S), får Silkeborg en ny borgmester.

Steen Vindum erkender, at borgmestertitlen er i spil på fjerde sal.

Socialdemokraterne gik et mandat frem til 10. Radikale Venstre gik en smule tilbage men beholder sit mandat. Konservative mistede et mandat og har nu et enkelt tilbage i kommunalrådet.

SF beholder sine to mandater og Liberal Alliance sit ene.

Dansk Folkeparti er nede på to mandater efter have mistet et. Enhedslisten beholder sine to, mens Alternativet kommer ind med et enkelt mandat.

Efter 28 år i byrådet  i Silkeborg er det nu farvel og tak til Leif Lund. Med sit nystiftede parti, Silkeborglisten, lykkedes det ham ikke at komme ind i byrådet.

I Silkeborg Kommune har følgende partier dannet valgforbund:

  • Radikale Venstre og Alternativet
  • Socialdemokraterne, SF, Silkeborglisten og Enhedslisten
  • Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Teresa Jørgensen og Venstre.
liveblog

Silkeborg

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.