S-spidskandidat: Flertal uden om Venstre i Ringkøbing-Skjern

Der er flertal uden om Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Socialdemokratiet. Nej, det er fortsat helt åbent, mener Venstre.

Socialdemokratiets spidskandidat i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk, fortæller til TV MIDTVEST, at der efter konstitueringsnatten er et flertal uden om Venstre.

- Vi er fast besluttet på at effektuere et alternativt flertal uden om Venstre. Jeg har hele tiden sagt, at der skal ske noget nyt. Det er både jeg og Kristian Andersen (fra Kristendemokraterne, red.) enige om. Vi skal finde ud af, hvem af os to der bliver den bedste borgmester, forklarer Søren Elbæk.

Flertallet uden om Venstre består ifølge Søren Elbæk af netop Kristendemokraterne, SF, Fjordlisten og Socialdemokratiet. Til sammen har de fire partier efter valget 16 ud af 29 mandater i byrådet.

Venstre har en anden opfattelse

Venstres spidskandidat til borgmesterposten, Hans Østergaard, mener fortsat - efter nattens forhandlinger - at alt er åbent.

- Jeg er fastbesluttet på stadigvæk at blive borgmester. Det vil jeg ikke opgive. Stridigheden er, at vi er tre, der gerne vil være borgmester. Senere mødes vi på rådhuset for at genoptage forhandlingerne. På trods af tilbagegang på tre mandater sidder vi på 11 af byrådets 29 mandater, siger han til TV MIDTVEST.

Om man spørger Hans Østergaard eller Søren Elbæk, genoptages forhandlingerne i løbet af onsdag formiddag. Skulle Venstre blive vippet af borgmesterpinden, vil det være første gang siden kommunesammenlægningen i 2007.

Her kan I se mandatfordelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Her kan I se mandatfordelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Grafik
Tema

Kommunalvalget 2017


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.