TV MIDTVEST

S-formand vil have tættere samarbejde med DF i kommunerne

DF og S er så tæt på hinanden i kommunalpolitikken, at man godt kan forestille sig en DF-støttet S-borgmester.

Foto: Pressefoto

På mange områder er Dansk Folkeparti rundt omkring i landets kommuner politisk set tættere på Socialdemokratiet end på Venstre. Derfor bør Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer overveje at pege på en S-borgmester.
    
Sådan lød opfordringen fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, der mandag var hjemme i sin valgkreds i Tønder til et vælgermøde, som Jydske Vestkysten har refereret.
    
Den melding vækker glæde hos Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Kofod Poulsen har helt ret i sin vurdering, mener hun.
    
- Det, der er vigtigt i kommunalpolitik, er, hvor højt man vil prioritere vores velfærdssamfund. Altså forhold for de ældre og børnene, siger Mette Frederiksen.
    
Derfor sender Mette Frederiksen en klar opfordring til de lokale S-politikere om at invitere DF med i forhandlingerne, når der efter kommunalvalget den 21. november skal fordeles borgmester- og udvalgsposter.
    
- Vores borgmesterkandidater og byrådsmedlemmer skal samarbejde så bredt som muligt. Det er det, vi står for på Christiansborg, siger hun.
    
/ritzau/