Ringkøbing-Skjern: Politisk kultur skal have et løft

Større åbenhed og mindre kontrol skal forbedre det politiske klima på rådhuset i Ringkøbing

Efter en dramatisk konstituering i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor Venstre overraskende løb med borgmesterposten for næsen af en række mindre partier, varsler de kommende fire år et opgør med den politiske kultur i byrådet. 

Ifølge den kommende venstre-borgmester, Hans Østergaard, er det lykkedes at samle partierne om en aftale, der baner vejen for større åbenhed og bedre samarbejde i den kommende byrådsperiode. 

- Vi er alle gået til valg på, at samarbejdet i byrådet skal forbedres. Nu er det lykkedes at få en række konkrete punkter fældet ned på papir. Det gør det muligt at leve op til løfterne, fortæller Hans Østergaard.

Spændt klima 

Han lægger ikke skjul på, at samarbejdsklimaet i den forgangne periode til tider har været spændt. Det har blandt andet resulteret i en række sager, som den kommende borgmester nu vil lægge bag sig.

- Vi forsøger at lave en ny start, hvor vi er enige om, at der skal større åbenhed til i forhold til borgerne og det politiske arbejde, siger Hans Østergaard videre.

Åbenheden skal udmøntes i en række uformelle møder med borgerne i kommunen. Derudover skal kommunikationen styrkes, så alle hurtigt får relevant og dækkende besked i politiske sager, fortæller den nykårede borgmester.

Samtidig vil partierne have grebet om kommunens medarbejdere løsnet, så de får tildelt mere ansvar og tillid.

Mindre kontrol 

- Det handler om, at der fremover skal være mindre kontrol og stilles færre krav til dokumentationen, så vi ad den vej øger medarbejdernes motivation og lyst til at gøre en forskel. siger Hans Østergaard.

Set i bakspejlet er den kommende borgmester heller ikke bange for, at de dramatiske politiske forhandlinger efter valgnatten, skal ødelægge det politiske klima på rådhuset.

- Vi har haft en god dialog via de mange møder, vi har holdt. Og jeg føler, at alle partier er indstillet på, at samarbejdet skal forberedres fremover, slutter Hans Østergaard.

Der er konstituerende møde i det nye byråd 14. december, hvor de formelle aftaler og papirer skal godkendes og skrives endeligt under.