Politikere får hovederne skåret af for tredje gang

For tredje gang i løbet af to uger har to socialdemokratiske lokalpolitikere fået ødelagt deres banner i Vinderup.

Morten og Klaus Flæng, der er far og søn og stiller op til henholdsvis byråds- og regionsrådsvalget for Socialdemokratiet i Holstebro Kommune, har endnu en gang fået ødelagt deres valgbanner i Vinderup.

Banneret blev første gang ødelagt i slutningen af oktober. En uge senere blev et andet banner skåret itu, og natten til tirsdag har gerningsmændene igen været på spil. Her har de to kandidater fået hovederne skåret af.

- Det er lidt ubehageligt. Nu begynder vi at tage det personligt. Vores navne og ansigter er skåret ud, så jeg tror, det er lidt personligt. Der må være nogen, der ikke kan lide os og er ude efter os. Det bliver jeg ked af. På den anden side hænger plakaterne stadig, siger Klaus Flæng.

Far Morten Flæng og sønnen Klaus Flæng har denne gang fået hovederne skåret af på deres banner, der står ved Vinderup.
Far Morten Flæng og sønnen Klaus Flæng har denne gang fået hovederne skåret af på deres banner, der står ved Vinderup.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Indtil videre har far og søn brugt over 10.000 kroner på at erstatte valgbannerne, men nu er det slut.

- Der var en grund til, at vi valgte det her sted, for der er mange der ser banneret. Men nu tager vi dem ned og må finde på noget andet den sidste uges tid, siger Klaus Flæng.

Morten og Klaus Flæng er ikke de eneste, der har været udsat for hærværk mod valgplakater. I en kandidatrundspørge, som Ritzau har lavet, hvor de har fået svar fra cirka halvdelen af landets kandidater, svarer 15 procent af de midt- og vestjyske kandidater, at de har oplevet hærværk mod valgplakater.

Efter hærværk tre gange på to uger tager Klaus Flæng og hans far Morten Flæng nu deres bannere ned.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.