Pædagog træt af nedskæringer: Nu går han ind i politik

Lau Lauridsen blev mere og mere frustreret over de gentagne nedskæringer på børnepasningen. Nu vil han selv ændre den politiske dagsorden.

For dem, der arbejder i de kommunernes børnepasningstilbud, kan de evige besparelser og nedskæringer være svære at acceptere.

Det er de også Lau Lauridsen fra Viborg, der har arbejdet som børnehavepædagog i 23 år. Derfor har han nu besluttet sig for selv at gå ind i politik.

- Det har været som en rutsjetur, hvor det nærmest kun går ned ad. Færre voksne til flere børn. Nu synes jeg, at smertegrænsen er nået, forklarer han.

Samtlige kommuner her i landsdelen har skåret i pengene til børnepasning siden sidste kommunalvalg for fire år siden. Det viser tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

'Et spørgsmål om at blive enige'

Forskning har vist, at mindre personale betyder flere konflikter og stress blandt børnene. Og det påvirker deres udvikling.

Det er de nuværende politikere udmærket klar over. Men skæres skal der.

- På alle andre velfærdsområder forholder det sig på stort set samme måde. Hvis vi kunne noget mere, så ville vi også opnå nogle gevinster. Så det her er et spørgsmål om at give og tage og så blive enige til sidst. 

Sådan siger Claus Clausen (V), der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune.

Lau Lauridsen håber på, at han nu selv får chancen for at gøre det bedre. Derfor stiller han ved det kommende kommunalvalg op for SF.

Men bliver det ikke noget andet, når du selv skal til at tage ansvar?

- Det ved jeg jo af gode grunde ikke, om det gør, når jeg ikke har prøvet det før. Men nu giver jeg det en chance og har egentlig mod på det, siger Lau Lauridsen.

I øvrigt har byrådet i Viborg Kommune besluttet, at der næste år skal bruges flere penge på kommunens børnepasning.