Ordkrig mellem Ulrik Wilbek og Søren Pape

Venstres borgmesterkandidat i Viborg undrer sig over justitsministerens bemærkninger om hans fortid som håndboldtræner.

Hvad er vigtigst: Torsten Nielsens resultater som borgmester eller Ulrik Wilbeks medaljer som håndboldtræner? 

Sådan ridsede den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen situationen op, da han lørdag var i Viborg for at støtte sin afløser som borgmester i Viborg, Torsten Nielsen, i valgkampen.

- Jeg håber virkelig, det her handler om Viborg Kommune og den førte politik - den udvikling, der er sket. Jeg håber da, at det er mere vigtigt, end hvilke medaljer folk har hentet hjem engang, sagde Søren Pape.

Den kommentar kan næppe ses som andet end en hentydning til Venstres borgmesterkandidat, Ulrik Wilbek, der som bekendt er tidligere håndboldtræner. Og nu svarer Wilbek så igen.

- Jeg kan berolige Søren Pape med, at jeg har brugt hver eneste dag de sidste 14 måneder på at forberede mig på at komme i byrådet og eventuelt blive borgmester. Så jeg synes da, at jeg har sat mig godt ind i tingene, siger Ulrik Wilbek til TV MIDTVEST.

Udover at være den mest vindende danske håndboldtræner, er Ulrik Wilbek også tidligere formand for socialudvalget i Viborg Kommune. Han siger, at han ikke ønsker at gå ind i en længere polemik med justitsministeren, men svarer alligevel på Papes bemærkninger om hans fortid som håndboldtræner.

- Jeg var slet ikke klar over, at der var sådan en liste over, hvilke titler der er bedst, når man går ind i politik - om det så er håndboldtræner eller ejendomsmægler (Torsten Nielsen er ejendomsmægler, red.). Men jeg kan da oplyse, at jeg også er foredragsholder, forfatter og er uddannet skolelærer, og det kan måske gøre Søren Pape mere rolig, siger Ulrik Wilbek.

Ulrik Wilbek og Torsten Nielsen mødes i øvrigt i morgen mandag eftermiddag, når TV MIDTVEST sender Pop Up Valg fra Viborg Kommune. Debatten finder sted på Grundfos i Bjerringbro og sendes direkte på Facebook.