Kommunalvalget 2017

Ny borgmester i Struer Kommune

Struer Kommune skifter endnu engang borgmester.

7:29
Her præsenterer Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF den nye aftale.
Foto: TV MIDTVEST

Det kan være svært at tælle til 11, når der skal findes en borgmester, men det er lykkedes i Struer Kommune.

Den nye borgmester bliver socialdemokratiske Niels Viggo Lynghøj, der har sikret sig en aftale med SF og Radikale Venstre.

- Jeg er jo i den specielle situation, at jeg har jo været på borgmesterkontoret af nogle omgange. Så jeg har prøvet det før, så jeg er fortrøstningsfuld og klar til at opgaven på mig nu her fra den 1. januar 2018, siger han om sin valgsejr.

Svingkommunen skifter igen

Struer Kommune er kendt for at være en svingkommune, hvor der ofte er udskiftning på borgmesterkontoret.

- Det er på en eller anden måde meget demokratisk. Det der med at have bykonger, der sidder i både 20 og 30 år kan måske have sin force i nogle situationer, men jeg tror også, at det i andre situationer kan betyde noget stilstand og at der ikke er så meget gåpåmod og initiativrigdom, fordi det er de samme personer. Og det kan man ikke sige om Struer Kommune, siger Niels Viggo Lynghøj og fortsætter:

- Her har været hvert vores interesseområde, som vi markerer os på, og i de kommende fire år bliver det altså med de her tre partier som flertal.

Socialdemokratiet sætter sig også på viceborgmesterposten, mens Grethe Hestbch fra SF bliver formand for social-, sundheds-, og arbejdsmarkedsudvalget.

Peter Vestergaard fra Radikale Venstre bliver formand for børne- og uddanndelsesudvalget, og det område er et radikalt nøglepunkt.