Mette Frederiksen hjælper kandidat i meget blå kommune

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen besøgte Ringkøbing-Skjern for at hjælpe den lokale kandidat i kampen om borgmesterposten.

Så længe de fleste kan huske har venstre siddet tungt på borgmesterposten Ringkøbing-Skjern Kommune - også den gang det bare hed Ringkøbing Kommune.

quoteBorgmesterkandidaten var ikke lige den bedste til at snakke til os som elever

Nicklas Stampe, studerende, Skjern

Derfor stillede socialdemokraterne mandag med det helt tunge skyts i form af formand Mette Frederiksen. Socialdemokraterne drømmer nemlig om at overtage borgmesterstolen i en af landets allermest blå kommuner.

- Forhåbentlig gør det jo noget, at jeg som formand også er i Ringkøbing-Skjern. Det er jo ikke en traditionel socialdemokratisk kommune, siger socialdemokraternes formand Mette Frederiksen.

Det er den lokale spidskandidat Søren Elbæk, der håber at formandens opbakning kan give det nødvendige medvind i kommunalvalgkampen.

Han tror socialdemokraterne har en historisk mulighed for at erobre borgmesterkæden.

- Vi tror, det er tid til fornyelse. Vi tror, det er tid til ny politisk kultur, siger Søren Elbæk.

Det politiske møde blev holdt på uddannelsescentret i Skjern. De studerende kunne stille spørgsmål til både statsministerkandidaten og borgmesterkandidaten.

- Borgmesterkandidaten var ikke lige den bedste til at snakke til os som elever, men det synes jeg i den grad Mette Frederiksen gjorde rigtigt godt, siger Nicklas Stampe, der går i 2.G på HTX i Skjern. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.