McDonalds-gæster får overraskelse i posen

McDonalds i Viborg langer ikke kun burgere over disken denne uge. De går nu ind i valgkampen, og opfordrer alle burgerspisere til at stemme til kommunalvalget på tirsdag.

Kommunal og regionsrådsvalget er kommet på menuen hos McDonalds. Gæsterne på burgerrestauranten i Viborg får, sammen med deres Big Mac, også serveret en flyer med en opfordring om at stemme til kommunalvalget.

quoteVi vil gerne være en del af de her lokalsamfund, og støtte op om kommunalvalget rundt omkring i Danmark

Kristian Larsen, restaurantchef, McDonalds Viborg

- Selvom vi har nogle amerikanske rødder, så er vi jo en dansk virksomhed. Vi vil gerne være en del af de her lokalsamfund, og støtte op om kommunalvalget rundt omkring i Danmark, siger Kristian Larsen, restaurantchef, McDonalds Viborg.

De 88 McDonalds-restauranter i Danmark har hver dag 172.000 gæster. I Viborg tager de godt imod opfordringen, der følger med den gule flyer. 

På landets McDonalds restauranter får man i denne uge ikke kun burger - man får også en valgflyer.
På landets McDonalds restauranter får man i denne uge ikke kun burger - man får også en valgflyer.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

- Det er en god måde at få de unge mennesker til at stemme. Vi gamle stemmer jo helt automatisk, siger Niels Tolmer, Pensionist, Nykøbing.

- Det er en sjov og lidt atypisk måde at gøre opmærksom på det på i stedet for alle de kedelige valgplakater, siger Annsofie Veile, studerende, Silkeborg.

Restaurantchef Kristian Larsen mener, der er brug for kampagnen. Omkring 30 procent af de stemmeberettigede til kommunal- og regionsvalget bliver typisk hjemme. Og det er især de unge. 

quoteDet er en god måde at få de unge mennesker til at stemme. Vi gamle stemmer jo helt automatisk

Niels Tolmer, Pensionist, Nykøbing

- Vi håber på, at vores gæster bliver informeret om kommunalvalget, og at de samtidig får truffet en beslutning, siger Kristian Larsen, restaurantchef, McDonalds Viborg.

Kampagnen kører også på McDonalds Danmarks Facebookside, som har mere end 250.000, primært unge, følgere.