Lone Langballe får nok at se til

Dansk Folkepartis Lone Langballe får travlt med politisk arbejde både i byrådet i Viborg Kommune og i regionsrådet i Region Midtjylland.

Kabalerne begynder at falde på plads rundt omkring i kommunerne efter valget i tirsdags. Der er selvfølgelig nogen, der er skuffede, mens andre er godt tilfredse.

En af dem, der er godt tilfreds, er Lone Langballe fra Dansk Folkeparti.

- Jeg havde nogle forventninger, og dem har jeg fået afstemt. Og jeg synes faktisk, set i bakspejlet, at det er gået langt over, hvad jeg turde håbe på, da resultatet kom. Så nu er jeg rigtig glad, fordi det jo kunne været gået langt værre, siger Lone Langballe, som både er kommet ind i byrådet i Viborg Kommune og i regionsrådet i Region Midtjylland.

Lone Langballe fik et flot valg. Det er på trods af, at Dansk Folkeparti på nationalplan gik tilbage. I Viborg byråd beholder partiet to mandater. Samtidig har hun også haft afgørende betydning i konstitueringen og selv fået en del vigtige poster.

- Hun har sikret sig alle de her pladser, fordi hun var hurtig ved havelågen, dengang der skulle laves en fordeling. Hun gik sammen med Venstre og Socialdemokratiet og sikrede Wilbek (Ulrik, red.) borgmesterposten. Og det har hun, vil nogen sige, taget sig rigeligt betalt, siger Lars Norup, som er chefredaktør ved Viborg Stifts Folkeblad.

Har sagt sit job op

Lone Langballe kommer til at få et travlt arbejdsliv. Med plads både i byrådet og i regionsrådet kommer der pres på politikeren.

- Jeg har krydstjekket min kalender fuldstændig, og jeg har også haft fire år, hvor jeg har kunnet prøve det af. Det er meget få møder, hvor jeg har måttet sige fra, på grund af kommune og region er faldet sammen, siger Lone Langballe.

Lone Langballe satser benhårdt på den politiske karriere, og derfor har hun også sagt sit job op som sygeplejerske. Foruden sygeplejerske har Lone Langballe også læst teologi. Den erfaring mener hun, at hun kan bruge i det politiske.

- Jeg synes egentlig, jeg kommer med en bred vifte af erfaring, samtidig med at jeg har gode kontakter i folketinget, siger Lone Langballe. 

Dansk Folkepartis Lone Langballe får travlt med politisk arbejde både i byrådet i Viborg Kommune og i regionsrådet i Region Midtjylland.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.