Kvindes kamp blev taget i medierne: - Vi har en ret til at blive klogere

Det var først efter en lang mediesag, at kronisk syge Helle Madsen fik et nyt tilbud.

Det er nu fem måneder siden, at 40-årige Helle Filsø Madsen flyttede ind på HC Bofællesskabet i Herning.

Hun lider af den uhelbredelige hjernesygdom Huntingtons, og netop den sygdom er personalet på bostedet specialister i at pleje patienter med.

For et halvt år siden var der dog ikke meget, der tydede på, at Helle Filsø Madsen skulle til Herning.

Ringkøbing-Skjern Kommune havde anvist hende en plads på demensafsnittet på et almindeligt plejehjem, og selv om hendes familie protesterede, holdt kommunens social- og sundhedsudvalg to gange fast i, at det var den rigtige beslutning.

Først efter et langt forløb med masser af omtale i pressen skiftede byrådets største parti Venstre holdning, og den 29. april stod det klart, at Helle Filsø Madsen kunne få en plads i Herning.

Sagen var i dag til debat, da TV MIDTVESTs Pop-Up-Valg rykkede til Ringkøbing Skole, hvor kandidater til kommunalvalget den 21. november.

- Det er ærgerligt

Spidskandidat fra Venstre, Hans Østergaard, sad i Social- og Sundhedsudvalget, da sagen kørte. Han oplevede, at det var en svær politisk sag at stå med.

- Det der skete undervejs var, at der var en heftig debat både på Facebook og i medierne, og selv som politiker så mener jeg, at vi har en ret til at blive klogere. Og det følte jeg, at jeg blev, siger han og tilføjer:

- Jeg kan sagtens stå og sige, at jeg vidste det her hele tiden, men der er nogle sager, som ligger på grænsen, og hvor man godt kan have en begrundet tvivl om, at de løsninger vi tilbyder, de også er de rigtige. Det her er en af de sager.

SFs spidskandidat Pia Vestergaard er ked af, at sagen måtte ende i pressen, før de skete noget.

- Der er tale om en borger, som har været igennem et helt forfærdeligt forløb. Jeg synes, det er imponerende, at sådan en sag skal op ikke bare en, men to gange i et udvalg. Der synes jeg, at man burde være klædt på til at tage beslutning. Det er ærgerligt, at en sag skal ud i medierne før at politikerne tager den rigtige beslutning, siger hun.

Se hele debatten fra Ringkøbing-Skjern Kommune her.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.