Ikast-Brande: Tidligere Venstre-kvinde kan vælte Venstre

Det altoverskyggende tema inden valget er, hvem der bliver borgmester efter Carsten Kissmeyer. Konservative afviser ikke at samarbejde med Socialdemokratiet for at vippe Venstre af pinden.

Efter 16 år som borgmester i Ikast-Brande Kommune siger Venstres Carsten Kissmeyer farvel. Den 64-årige politiker ønsker at prøve kræfter med regionen, hvor han ved regionsrådsvalget er Venstres spidskandidat i Region Midtjylland.

quoteI lokalpolitik er man en passioneret lokalborger, og det har jeg altid været, og når man er det, vil man gerne være et det sted, hvor man kan få mest indflydelse

Annette Mosegaard, spidskandidat (K), Ikast-Brande Kommune

Det åbner op for et partiskifte på borgmesterposten, og her kommer Konservatives spidskandidat i spil. For et år siden var Annette Mosegaard glødende Venstre-kvinde, med ved et kampvalg tabte hun kampen om at blive partiets spidskandidat.

- Jeg ved ikke, om jeg er uenig med Venstre. I lokalpolitik er man en passioneret lokalborger, og det har jeg altid været, og når man er det, vil man gerne være et det sted, hvor man kan få mest indflydelse, og hvor man kan gøre det bedst muligt for kommunen, sagde Annette Mosegaard ved dagens Pop Up Valg i Ikast-Brande Kommune.

Farvel til Venstre

Efter nederlaget sprang hun over til de Konservative, som hun nu står i spidsen for. Og ved Pop Up Valget åbnede hun døren for et partnerskab med Socialdemokratiets spidskandidat Frank Heidemann Sørensen, der kan vælte taburetten under Venstre.   

quoteDet er en styrke at være repræsenteret med en masse holdninger, og derfor snakker jeg med alle lige nu

Annette Mosegaard, spidskandidat (K), Ikast-Brande Kommune

- Vi kigger bredt, for jeg er optaget af at få et bredt byråd. Det er en styrke at være repræsenteret med en masse holdninger, og derfor snakker jeg med alle lige nu, sagde Annette Mosegaard.

Betyder personerne så mere end det partimæssige tilhørsforhold i lokalpolitik?

- Det er lige netop dét, det gør, svarede Annette Mosegaard.

Pop-up valg i din kommune. Debatten mellem valgets spidskandidater kan foregå i en sportshal, et indkøbscenter eller på en gågade. Se med når vi går kandidaternes holdninger efter. Denne gang fra gågaden i Ikast.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.