Hans botilbud blev lukket – nu er han spidskandidat i Lemvig

​Det var en af sommerens helt store sager, da Socialtilsynet lukkede botilbuddet Anker i sommers.

Han var leder af det omstridte botilbud Anker, men er nu spidskandidat for Liberal Alliance i Lemvig Kommune.

Socialtilsynet lukkede det omdiskuterede bosted i sommers, blandt andet med den begrundelse, at en beboer var spærret inde i en kælder i over en måned.

Den meget omdiskuterede sag får nu den daværende leder, Kurt Anker Jensen, til at gå ind i politik.

- Det har været en udløsende faktor til, at jeg stiller op. Det der foregik der, og den måde systemet behandlede borgerne på, forklarer han.

Ifølge ham, så skete lukningen, uden at beboere, ansatte og behandlere var blevet ordentligt hørt.

- Jeg var vidne til, at der var borgere, der blev flyttet med magt mod deres vilje. Det var faktisk deres hjem, siger Kurt Anker Jensen, der nu står øverst på Liberal Alliances liste til kommunalvalget i Lemvig.

Støtte fra partiet

Liberal Alliance har i alt to kandidater i Lemvig, men kom ikke i byrådet ved sidste valg. Det håber de, at de kan ændre med Kurt Anker Jensen som spidskandidat. Selv ved han godt, hvad han vil stå for.

- Overskriften er, at vi alle sammen skal behandles med respekt og værdighed. Vi skal møde hinanden med tillid i stedet for mistillid, siger han.

Når han bliver spidskandidat sker det først efter, at partiet har overvejet det grundigt.

- Sagen er afsluttet og der er mange forskellige meninger om, hvor rimelig kritikken har været. Men det ændrer ikke ved, at vi tror på, at vi har en fremragende spidskandidat, som vi har fuld tillid til, fortæller Liberal Alliances gruppeformand, Leif Mikkelsen.

De frygter ikke, at spidskandidatens fortid kan koste stemmer.

- Vi tror sådan set, at det måske nærmere kan give flere stemmer, fordi folk får vejet op, hvorvidt de har tillid til ham eller ej, siger Leif Mikkelsen.

Det bliver afgjort til kommunalvalget den 21. november.

 

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.