Er valget i Lemvig Kommune allerede afgjort?

Alt tegner til at Venstres Erik Flyvholm igen kan sætte sig i borgmesterstolen

Efter 63 år med Venstre-styre i Lemvig Kommune, er der ikke udsigt til at partiet bliver stødt fra tronen ved kommunalvalget den 21. november.

Knap hver femte vælger i Lemvig Kommune stemte ved det seneste valg personligt på den nuværende Venstre-borgmester, Erik Flyvholm, som derfor har et solidt flertal bag sig i byrådet.

Den magtfordeling håber den socialdemokratiske modkandidat, Kenneth Bro, at kunne ændre på, selv om han indrømmer det bliver svært. 

Opgiver aldrig

- Jeg opgiver selvfølgelig aldrig, og jeg tror på at vi får flere stemmer ved valget denne gang end vi gjorde tilbage i 2013, siger Kenneth Bro i debat-udsendelsen "Pop Up valg" fra Lemvig Kommune her på TV MIDTVEST.

Socialdemokraten siger i samme forbindelse, at partiet er ganske godt tilpas med samarbejdet og klimaet i det nuværende byråd. 

- Vi er jo sammen i byrådet om at skabe kommunen, og har været enige om mange ting. Derfor er jeg også vældig glad, hvis jeg kan få min vilje en gang imellem. Så kan jeg sagtens være med til at samarbejde, siger Kenneth Bro.

Og for borgmester Erik Flyvholm er der ingen problemer i, at Venstre i så mange år har domineret valget i Lemvig Kommune.

Mere samarbejde

- Jeg synes vi har haft en rigtig god udvikling i kommunen, og det har vi skabt i fællesskab med de øvrige partier. Vi vil gerne stå i spidsen for yderligere fire år. Derfor håber jeg at vi får et endnu stærkere mandat end vi gjorde ved det sidste valg, siger borgmesteren.

Begge borgmesterkandidater lover mere fokus på velfærden når, og hvis, de bliver valgt den 21. november. Og her handler det for Erik Flyvholm om rettidig omhu.

- For at give mere på området, kræver det en god økonomistyring. Det viser de seneste fire års også, at der har været styr på. Når pengene er der, kan vi med andre ord begynde, at øge velfærden i kommunen, siger Erik Flyvholm.

Pop-up valg i din kommune. Debatten mellem valgets spidskandidater kan foregå i en sportshal, et indkøbscenter eller på en gågade. Se med når vi går kandidaternes holdninger efter. Denne gang fra Nordsøtrawl i Thyborøn.