Der er stadig liv i Fremskridtspartiet

Selvom Fremskridtpartiet ikke stillede op til sidste folketingsvalg, så er der her i landsdelen to kandidater til kommunalvalget.

Mange spåede, at Fremskridtspartiet ville gå med Mogens Glistrup i graven, da han døde i 2008, og ved seneste folketingsvalg måtte partiet opgive at stille op.

Men der er stadig liv i Fremskridtspartiet under kommunalvalget. Her i landsdelen stiller to kandidater op for liste Z.

Måske har du set en af dem, hvis du har din daglige gang i Struer. Byrådskandidat Kjeld Jensen kører nemlig rundt i en bil, der ikke efterlader nogen tvivl om, at han stiller op til Kommunalvalget.

- Jeg synes selv, at plakaterne jeg kører rundt med præsenterer meget mere, end dem der hænger op i lygtepælene, hvor der hænger fire-fem stykker. Det er ikke min opfattelse, at folk de ser dem, siger han.

Kjeld Jensen har været med i Fremskridtspartiet, siden partiet kom i folketinget i 1973, og nu gælder det kommunalvalget i Struer.

Kjeld Jensen kører rundt i bilen med alle plakaterne.
Kjeld Jensen kører rundt i bilen med alle plakaterne.
Foto: Uffe Bregendahl, TV MIDTVEST

Stiller op i to kommuner

Selvom Fremskridtspartiet måske ikke længere er på alle læber, så stiller de op i to kommuner i Midt- og Vestjylland. Kjeld Jensen i Struer og Niels Erik Mortensen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Partiet mener ikke selv, at de er på vej væk.

- Man har sagt i de sidste tyve år, at det er de sidste krampetrækninger, så det har jeg været vant til. Jeg har været med fra starten af, så jeg har hørt det mange gange, siger landsformand for partiet, Niels Højland.

Han håber, at partiet kan blive reddet af en stor personlig profil.

- Vi mangler en, der måske ikke er helt lige som Trump, men deromkring, forklarer han.

Kandidaten Kjeld Jensen har før siddet i byrådet og har været stillet op til folketinget. Fremskridtspartiets stifter Mogens Glistrup har flere gange været i Struer, og hver gang har Kjeld Jensen været ordstyrer.

- Jeg har været med ham på Christiansborg og afleveret vælgererklæringer, og han var en festlig fyr, siger han med et smil.