Byrådskandidat i stormvejr før kommunalvalg

Byrådskandidat uenig med folketingspolitiker om kuldsejlet erhvervseventyr.

Et kuldsejlet erhvervseventyr. Bitre samarbejdspartnere. Og masser af beskyldninger.

Flere vestjyske forretningsfolk og politikere er ikke ligefrem perlevenner ovenpå et forsøg på at revolutionere vikarbranchen med en ny app.

Folketingspolitikeren Thomas Danielsen (V) og hans kone er sammen med rederiejeren John-Anker Hametner raget uklar med DF'eren og byrådskandidaten Jette Lund fra Bremdal og hendes mand. Det sker, efter at en anden erhvervsmand har sået tvivl om, hvorvidt Jette Lunds mand er den retmæssige indehaver til rettighederne af app'en.

Har bedt Erhvervsstyrelsen opløse selskabet

John-Anker Hametner er pengemanden bag. Han har givet tilsagn om at skyde fire millioner kroner i firmaet DayWork. Men nu har han og Danielsen-parret bedt Erhvervsstyrelsen om at opløse selskabet.

- Jeg føker mig ført bag lyset. Vi havde givet Jette Lund og hendes mand et år til at kunne dokumentere, at det faktisk er dem, der ejer rettighederne til app'en. Det har de ikke kunnet, og derfor har vi anmodet Erhvervsstyrelsen om at opløse selskabet, forklarer Thomas Danielsen.

En situation, som Jette Lund og hendes mand er uforstående overfor. 14. februar skal parret nemlig i retten mod den erhvervsmand, som mener at være den retmæssige ejer af rettighederne til app'en.

- De kan ikke påvise at vi har gjort noget forkert, medmindre de taber retssagen. Desuden kan firmaet slet ikke opløses uden mit samtykke, siger Jette Lund.

​Ifølge DF'eren er der ikke noget at komme efter.

- Der er ikke noget fusk i det her. Jeg er faktisk meget vred over det, forklarer hun til TV MIDTVEST.

Men Thomas Danielsen understreger, at der slet ikke kommer til at være nogen retssag.

- Deres advokat har fået en dom for ikke at kunne tale på vegne af det her firma, fordi de ikke kunne løfte den her sag, så det er simpelthen ikke sandt at sige, at de skal i retten, siger han. 

Vil ud af en møgsag

Lund-parret sidder med en revisionserklæring på, at de har rettighederne til app'en om vikar-konceptet. 

- Jeg tror bare at Thomas Danielsen vil ud af det her, fordi det er blevet en rigtig møgsag for ham at være med i et firma sammen med en kvotekonge (John-Anker Hametner, red.), samtidig med at han er fiskeriordfører, siger Jette Lund. 

Men sådan forholder det sig dog ikke, siger Thomas Danielsen:

- Vi har haft trukket stikket for et år siden, og det er meget længe, før der overhovedet var noget, der hed kvotekonger, siger han.