Borgmester håber vælgerne skifter parti

Én er først blevet konservativ for fem måneder siden. Én kæmper mod en tidligere landstræner. Og én har resten af byrådet imod sig. Landsdelens tre konservative borgmestre er hårdt presset.

Thisteds borgmester er i år konverteret fra venstre til de konservative. Nu håber hun, at vælgerne vil gøre det samme.

- Jeg mener jo, at jeg er den, jeg altid har været. Nu er det femte gang, jeg stiller op. Og dem, der har fulgt mig, de ved godt, hvad jeg står for, siger Lene Kjeldgaard, Borgmester, Konservative, Thisted Kommune.

quoteJeg har sikret, at vi er kommet videre i Thisted Kommune med udviklingen. Vi står sammen om de svære ting. Og det arbejde vil jeg gerne forlænge

Lene Kjeldgaard, Borgmester, Konservative, Thisted Kommune

Det var Venstre selv, der sidste år vragede hende som spidskandidat - til fordel for Niels Jørgen Pedersen. Men Lene Kjeldgaard var ikke færdig med politik. Derfor søgte hun nye græsgange hos de grønne.

- Jeg har prøvet kræfter med opgaven i otte år. Jeg har sikret, at vi er kommet videre i Thisted Kommune med udviklingen. Vi står sammen om de svære ting. Og det arbejde vil jeg gerne forlænge, siger Lene Kjeldgaard, Borgmester, Konservative, Thisted Kommune.

Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, er ikke bange for, at Ulrik Wilbeks kendte ansigt kan vippe ham af borgmesterpinden.
Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, er ikke bange for, at Ulrik Wilbeks kendte ansigt kan vippe ham af borgmesterpinden.

Torsten Nielsen vil smide Wilbek af banen

På gågaden i Viborg finder vi endnu en kampklar konservativ. Men over borgmester Torsten Nielsen lurer den direkte modstander - Venstres Ulrik Wilbek, der er mere kendt for sejre på håndboldbanen end i byrådssalen.

- Venstres spidskandidat er utroligt kendt. Det er rigtigt. Erfaring - der har han noget helt, helt andet at byde ind med. Men uanset hvilken spidskandidat, Venstre havde stillet med, så er det altid en kandidat, som er motiveret og har en vision om at ville ind og sidde på den post, siger Torsten Nielsen, Borgmester, Konservative, Viborg Kommune.

quoteVenstres spidskandidat er utroligt kendt. Det er rigtigt. Erfaring - der har han noget helt, helt andet at byde ind med

Torsten Nielsen, Borgmester, Konservative, Viborg Kommune

Som træner har Wilbek vundet både medaljer og anerkendelse. Men på den politiske bane har Torsten Nielsen mere erfaring - og det er den, der efter planen skal sikre ham borgmesterposten igen.

- Det er klart, at de resultater, som jeg har leveret, mens jeg har været borgmester, bruger jeg som argumentation. Jeg har erfaringen fra at have siddet i stolen i tre år, siger Torsten Nielsen, Borgmester, Konservative, Viborg Kommune. 

Ingen vil pege på Knud Kristensen som kommunens fremtidige styrmand -alligevel tror han på genvalg.
Ingen vil pege på Knud Kristensen som kommunens fremtidige styrmand -alligevel tror han på genvalg.

Borgmester tror på genvalg – trods manglende opbakning

I Vesthimmerland Kommune sidder landsdelens tredje konservative borgmester. Men flere sager om inhabilitet og politianmeldelser har betydet, at ingen nu vil pege på Knud Kristensen som kommunens fremtidige styrmand.

- Vi har ikke formået at genoprette tilliden til Knud Kristensen det sidste halve år, men nu kommer der et valg, og forhåbentlig er det med til, at vi får en ny situation efter valget, siger Per Bisgaard, Byrådsmedlem, Venstre, Vesthimmerlands Kommune.

quoteVi har ikke formået at genoprette tilliden til Knud Kristensen det sidste halve år, men nu kommer der et valg, og forhåbentlig er det med til, at vi får en ny situation efter valget

Per Bisgaard, Byrådsmedlem, Venstre, Vesthimmerlands Kommune

Men selv håber Knud Kristensen på at ku lægge sagerne bag sig - og på endnu fire år i borgmesterstolen.

Jeg skal stille med fjorten mandater på valgnatten. Hvis ikke man havde den ambition, når nu man stiller op til et kommunalvalg, og man har været med i nogle år, så er man vel ikke rigtig interesseret i det, siger Borgmester Knud Kristensen, Konservative.

Grøn er som bekendt håbets farve - og håbe, det gør borgmester Lene Kjeldgaard i Thisted også.

- Målet er at sikre konservative et godt valg. Vi er et stærkt hold, og vi håber på at komme til at stå for ledelsen af kommunen fremadrettet, siger Lene Kjeldgaard, Borgmester, Konservative, Thisted Kommune.

Ved sidste valg fik Det Konservative Folkeparti 8,4 procent af stemmerne på landsplan.