Borgerligt flertal blev ikke udnyttet i Thisted

På trods af borgerligt flertal er den nye borgmester i Thisted socialdemokrat.

Med opbakning fra Venstre kan socialdemokraten Ulla Vestergaard indtage borgmesterkontoret i Thisted. Men gik de borgerlige partier sammen, ville de få 15 ud af byrådets 27 mandatet.

Dagen derpå spekulerer den siddende borgmester Lene Kjelgaard Jensen over, hvorfor det borgerlige flertal ikke blev udnyttet.

- Når der er et borgerligt flertal, kan vælgerne godt forvente, at så bliver det prøvet af, men vi blev ikke spurgt, siger Lene Kjelgaard Jensen, nuværende konservativ borgmester i Thisted Kommune.

quoteNår der er et borgerligt flertal, kan vælgerne godt forvente, at så bliver det prøvet af, men vi blev ikke spurgt, siger Lene Kjelgaard, nuværende konservativ borgmester i Thisted Kommune.

Lene Kjelgaard Jensen, borgmester, Konservative, Thisted Kommune

Også på gaden i Thisted undrer man sig.

- Det er sørgeligt, og derfor er det lige før, man ikke gider det valg mere, siger Peter Pedersen fra Thisted.

- Det er noget mærkeligt noget, hvis jeg skal være ærlig, siger Christina Bjerregaard fra Thisted.

Mister mange personlige stemmer

Lene Kjelgaard Jensen, der i foråret sprang fra Venstre til Konservative, har mistet næsten tusinde personlige stemmer. Alligevel går hendes nye parti De Konservative frem og har fået fem mandater, men borgmesterkontoret bliver nu indtaget af en anden.

- Sådan har jeg det faktisk ikke. For når man laver sådan et stunt, som nogen vil opfatte det som, så står man også på en ny platform, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Lene Kjelgaard Jensen fik 1206 personlige stemmer ved valget i går.

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.