Anderledes plakater kan trække stemmer

Valgplakater, der er vendt på hovedet, og valgplakater, der ligner en fejl, er så opsigtvækkende, at de kan trække stemmer.

Kommunalvalget nærmer sig med hastige skridt, og i weekenden fik kandidaterne til valget lov til at hænge valgplakater op. Mange af valgplakaterne ligner hinanden, men især to kandidaters valgplakater skiller sig ud i regionen.

quoteFolk må gerne køre forbi og tænke, at det er lidt skørt.

Ayhan Al Kole, byrådskandidat, Liberal Alliance, Holstebro. 

De to kandidater har nemlig valgt at gøre noget andet end det normale. Kristoffer Møller Jensen fra Silkeborg har valgt at have ’Indsæt tekst’ på plakaten, så det ligner en fejl.

Og Ayhan Al Kole, som stiller op til byrådet i Holstebro for Liberal Alliance, har valgt at hænge sine valgplakater på hovedet.

- Det har jeg gjort af to årsager. For det første fordi valgkampen gerne må være lidt sjov. Folk må gerne køre forbi og tænke, at det er lidt skørt. Og for det andet trænger vi til at ryste posen i byrådet. Vi trænger til at vende op og ned på det hele, siger Ayhan Al Kole.

Ifølge kommunalvalgsforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, skal kandidater tænke sig godt om, før de bruger sjove valgplakater.

Der vil altid være nogen, der synes, det er noget pjat, lidt for smart eller for plat. Den reaktion vil der være for mange. Så det kan godt være, man skræmmer nogen væk, men der vil også være nogen, der tænker, det var sjovt, og så får man nogle ekstra stemmer, siger Roger Buch.

Han mener, at det for en del nye kandidater kan være lidt ligegyldigt, at nogen synes, det er lidt for plat, fordi de ikke har så mange stemmer i forvejen. At opmærksomheden kan være med til at tiltrække stemmer.

For etablerede politiker kan det være lidt mere risikabelt, mener Roger Buch.

- Hvis man er partileder og i forvejen har mange stemmer, så skal man passe på, at man ikke rammer ved siden af og træder nogen over tæerne, siger Roger Buch.

Kommunal- og regionsrådsvalget er den 21. november. 

Valgplakater, der er vendt på hovedet, og valgplakater, der ligner en fejl, er så opsigtsvækkende, at de kan trække stemmer.