Alternativet i Thisted: Daginstitutioner er som et andet land

Børneområdet i Thisted Kommune skal prioriteres højt, når det nye byråd er på plads. Sådan lyder meldingen fra Alternativets spidskandidat i kommunen.

For fem år siden flyttede Alternativets spidskandidat ved kommunalvalget i Thisted Kommune, Joachim Plaetner Kjeldsen, tilbage til Thy efter flere år i Aarhus. Med sig havde han sine to børn, som begge gik daginstitution gennem årene i Aarhus. 

Da spidskandidaten rykkede tilbage til Thy, skulle børnene også placeres i ny institution, og det, der mødte Joachim Platner Kjeldsen ude i kommunens institutioner, var noget af et chok.

- At komme fra dagsinstitutionerne i Aarhus til institutionerne i Thisted var som at komme til et helt andet land. I Aarhus var der mange flere hænder til børnene. Også på kostområdet var rammerne helt anderledes. Der var eksempelvis overskud til, at børnene selv kunne være med til at lave mad, siger Joachim Plaetner Kjeldsen.

Se hele debatten i bunden af artiklen.
Se hele debatten i bunden af artiklen.
Foto: TV MIDTVEST

- Et vilkår ved at bo her

Gennem de sidste år har Thisted Kommune været ramt af lukning af flere institutioner, mens kommunen ligesom mange andre også er ramt af, at især de unge børnefamilier flytter fra området for at slå sig ned i de større byer. Og det er reel udfordring, som blev anerkendt blandt dagens panel i TV MIDTVESTS Pop Up Valg. 

I Venstre står man dog fast på, at man ikke må spejle sig i en by som Aarhus.

- Det bliver svært at få Thisted Kommune til at være det samme som Aarhus. Det er nogle af de vilkår, der er ved at bo her. Men så har vi mange andre gode ting. Eksempelvis er der ikke ventetid på at komme på musikskole, der er ikke ventetid på at blive medlem af en fodboldklub, og du har en natur, du kan komme i, siger Niels Jørgen Pedersen, der Venstres spidskandidat ved det forestående kommunalvalg. 

I Alternativet køber Joachim Plaetner præmissen om de økonomiske forskelle de to kommuner imellem. Samtidig fastslår han, at det på ingen måde er en kritik af personalet ude i institutionerne. 

- Det handler ikke om faglighed, for pædagogerne er pisse dygtige, og de knokler. Det handler derimod om rammerne, midlerne og ikke mindst om normeringen. Og jeg mener, at hvis vi som kommune både vil fastholde og tiltrække ressourcestærke børnefamilier, så er det her et område, der skal have topprioritet, fastslår Joachim Plaetner Kjeldsen.

57:42
Pop-up valg i din kommune. Debatten mellem valgets spidskandidater kan foregå i en sportshal, et indkøbscenter eller på en gågade. Se med når vi går kandidaternes holdninger efter. Denne gang fra JP Jacobsen Center i Thisted.