TV MIDTVEST

Alle partier er med i bred konstitueringsaftale i Holstebro

De seks partier som indtager de 27 pladser i Holstebro Byråd er Socialdemokratiet, Radikale, SF, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative.

Det er en glad og tilfreds H.C. Østerby, der har lavet en bred konstitureingsaftale med de andre partier. Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Alle partierne i byrådet Holstebro skrev fredag under på en bred konstitueringsaftale, der gælder for 2018 til 2021.

Socialdemokraternes genvalgte borgmester H.C. Østerby får Radikales Torben Gudiksen som 1. viceborgmester og Venstres Finn Orvad som 2. viceborgmester.

Samtidig fortsætter udvalgsstrukturen med de samme udvalg og udvalgsbetegnelser, som blev besluttet tidligere på året.

- Jeg er super tilfreds. Det betyder rigtig meget, at vi har et byråd, som arbejder i samme retning, siger H.C. Østerby.

S tager formandspost fra Venstre

H.C. Østerby fik et godt valg, men alligevel ændrede balancen sig ikke mellem rød og blå blok.

Alligevel mister Venstre dog en udvalgsformandspost, som Socialdemokratiet i stedet overtager. Venstres Leif Brøgger sad som udvalgsformand i kultur- og fritidsudvalget, men han blev ikke genvalgt, og fremover bliver det derfor i stedet Lene Dybdal (S), der står i spidsen for udvalget. 

- Hun har siddet som næstformand og gjort det godt i de sidste fire år. Og så har hun fået et godt valg, og det skal hun belønnes for, siger H.C. Østerby.

Venstres spidskandidat Jens Kristian Hedegaard fortsætter som formand for social- og sundhedsudvalget, men alligevel er han ikke begejstret for den nye aftale:

- Det er ikke, fordi vi render rundt med armene over hovedet. I forhold til nuværende afgiver vi en plads i økonomiudvalget, fordi der skal være plads til alle partier. Og så mister vi en formandspost. Vi fik at vide, hvad vi kunne få. Det var take it or leave it, og så tog vi, hvad vi kunne få, siger Jens Kristian Hedegaard.

H.C. Østerby erkender, at det har været sværere at lave en aftale denne gang, fordi De Konservative nu også er kommet med i byrådet. 

- Vi har lavet en fantastisk aftale. Alle har fået en bid af kagen, og alle sidder med i økonomiudvalget. Det var sværere, fordi vi blev et parti mere. Men stor ros til alle partier for at tage del i at sætte det hold, som vi har gjort, siger den genvalgte borgmester.

Herunder kan du se oversigten over udvalgene og formandsposterne:

Poster i Holstebro Byråd 2018-2021

Borgmester: H.C. Østerby (A)
 
1. viceborgmester: Torben Gudiksen (B)
2. viceborgmester: Finn Orvad (V)
 
Formand Økonomiudvalget: H.C. Østerby (A)
Formand Teknisk Udvalg: Klaus Flæng (A)
Formand Kultur- og Fritidsudvalget: Lene Dybdal (A)
Formand Social- og Sundhedsudvalget: Jens Kristian Hedegaard (V)
Formand Børne- og Familieudvalget: Torben Gudiksen (B)
Formand Natur-, Miljø- og Klimaudvalget: Karsten Filsø (F)
Formand Erhvervs- og Turismeudvalget: Søren Olesen (O)
Formand Arbejdsmarkedsudvalget: Lars Stampe (A)
 
Aksel Gade (V) bliver formand for § 18 retssikkerhedslovens Børn og Unge-udvalg.
 
Nils Ulrik Nielsen (A) bliver formand for Vestforsyning A/S.
 
Partierne bag konstitueringsaftalen vil arbejde for, at kontinuiteten også fortsætter hos NOMI 4S med Finn Thøgersen (V) som formand.