Afviser beskyldninger om slavehandel: Det er helt hen i vejret

FCM-direktøren er stolt af klubbens arbejde med de afrikanske talenter.

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein har kun et skuldertræk til overs for den kritik, som spidskandidat for fælleslisten i Ikast-Brande, Henrik Kraglund, har rettet af klubbens arbejde med de afrikanske talenter.

På et valgmøde i Brande betegnede Kraglund direkte arbejdet som sort slavehandel - en beskyldning som Steinlein kun kan grine af og betegne som helt hen i vejret. 

- Jeg synes, at han skal få styr på de faktuelle ting. Kommunen er ikke større end, at han kan komme ned og kigge og få et indblik i det - i stedet for at få nogle billige stemmer på noget, der er fuldstændig faktuelt forkert, siger Claus Steinlein til TV MIDTVEST.

Kraglunds udtalelser faldt på et valgmøde på Hotel Dalgas i Brande i en diskussion om Ikast-Brande Kommunes sponsorater i de lokale sportsklubber.

quoteSelvfølgelig gør vi det på grund af penge og for at finde talenter, men vi tager også et kæmpe socialt ansvar.

Claus Steinlein, direktør, FC Midtjylland

- Det er til at brække sig over, at FCM henter 14 år gamle drenge i Nigeria og tjekker, om de er dygtige nok - de giver dem godt nok lidt skolegang. Bliver de vraget, sendes de retur. Det er da sort slavehandel, sagde han ifølge Herning Folkeblad.

Steinlein peger på, at FC Midtjylland først må hente de afrikanske talenter til Danmark, når de er fyldt 18. Før reglerne blev lavet om, kom de til Danmark som 16-årige. 

- Det fik vi noget kritik af, og det har vi så lavet om. Vi har altid haft etik og moral i højsædet.

Ud over at hente talenter til Danmark har FCM også en klub i Nigeria - og gør dermed ifølge direktøren en stor social forskel for de unge.

- Selvfølgelig gør vi det på grund af penge og for at finde talenter, men vi tager også et kæmpe socialt ansvar, og vi behandler dem med stor respekt. Ikke kun mig som direktør, men hele vores organisation og ikke mindst alle de frivillige i Ikast-Brande Kommune, siger han.

Fælleslisten i Brande har taget afstand fra Henrik Kraglunds udtalelser, og Kraglund har da også selv fortrudt sit ordvalg. Han er dog stadig kritisk over for klubbens arbejde med de unge afrikanerne.

Steinlein fastslår, at han fuldt ud står inde for arbejdet. 

- Noget af det, jeg er mest stolt af ved FC Midtjylland, er det vi gør med de afrikanske spillere. Der er rigtig mange mennesker involveret, der gør en forskel for dem hver eneste dag.

Han erkender, at nogle af spillerne bliver sendt tilbage til Afrika, fordi de ikke slår til eller bliver skadet.

- Men så sørger vi, at de kommer godt hjem igen og kan fortsætte deres liv på et højere niveau end da de startede projektet med FC Midtjylland.

 

 

Tema

Kommunalvalget 2017