Mand og kone stiller op for hver deres parti: - Vi er okay med at være uenige

Kandidatlisterne til det kommende kommunalvalg er efterhånden offentliggjort. Mange forskellige synspunkter er repræsenteret, og nogle steder har uenighederne fundet vej ind i familien.

Han er konservativ, hun er radikal.

Det kunne lyde som en opskrift på en sprængfarlig politisk cocktail, men i Sevel har det i stedet vist vejen for et lykkeligt ægteskab.

Parret Lau og Anni Sørensen er begge kandidater til det kommende kommunalvalg, men de stiller op for to forskellige partier, som traditionelt er et stykke vej fra hinanden. Alligevel betyder det ikke, at spisebordet i Sevel behøver at stå i flammer, når ægteparret vender den politiske verdenssituation.

quoteVi vil godt prøve at italesætte, at det er okay at være uenige, uden at det går udover samarbejdet.

Anni Sørensen

- Det er da lidt sjovt, og det kan sagtens give anledning til nogle gode diskussioner, men vi er jo også enige om mange ting, og vi støtter selvfølgelig hinanden, fortæller det mandlige islæt af ægteparret, imens det kvindelige overtager:

- Og jeg opfatter os faktisk slet ikke som modstandere. Vi vil godt prøve at italesætte, at det er okay at være uenige, uden at det går udover samarbejdet. Vi vil jo begge to det bedste for vores lokalsamfund og for vores kommune, så det er bare et spørgsmål om, hvordan vi kommer derhen, fortæller Anni Sørensen.

Anni Sørensen er 43 år og arbejder til dagligt som folkeskolelærer. Lau Sørensen er 38 år og arbejder til dagligt som viceskoleleder.
Anni Sørensen er 43 år og arbejder til dagligt som folkeskolelærer. Lau Sørensen er 38 år og arbejder til dagligt som viceskoleleder.
Foto: Privatfoto

Forskel på liste B og liste C

Der er under en måned til kommunal- og regionsrådsvalget, og det betyder, at kandidatlisterne for de forskellige partier for længst er faldet på plads. Lau og Anni Sørensen kan begge findes under kandidatlisterne for Holstebro Kommune, men mens herren skal findes som nummer seks under liste C, skal man kigge på nummer syv under liste B for at finde fruen. 

Det betyder også, at der trods alt er forskel på, om man stemmer på den ene eller den anden del af husstanden i Sevel.

- Vi kan godt diskutere, hvordan vi får tilflytningen til kommunen. Jeg mener, at vi i høj grad skal fokusere på gode forhold for virksomhederne, fordi det er gode jobmuligheder, der kan lokke folk til, fortæller Lau Sørensen.

- Min tilgang er, at det også skal være værd at bosætte sig i kommunen, for det er nu engang kun, hvis man bosætter sig, at man betaler skat her. Derfor mener jeg, at man også bør prioritere kulturen højt i stedet for at skære ned, fortæller Anni Sørensen.

- Vi er okay med at være uenige 

Det er anden gang, at Lau Sørensen stiller op til kommunalvalget, og han stiller desuden også op til regionsrådsvalget. For Anni Sørensen er det første gang, hun er på stemmesedlen.

Ved seneste kommunalvalg afholdt hun sig faktisk fra at stille op, fordi hun ikke ønskede, at historien om hende og hendes mands divergerende politiske ståsteder skulle tage fokus. Denne gang har hun dog besluttet at tage kampen op.

- Selvom der selvfølgelig kommer nogle 'tø-hø'-kommentarer, så oplever vi generelt en stor opbakning. Jeg tror, at grunden til, vi kan holde til at være uenige, er, at vi er okay med at være det. Så det tænker jeg da også andre kan, fortæller Anni Sørensen.

Også i Herning Kommune kan politiske skæl kime sig ned igennem familier. Her er det svigerinde Pernille Kjellstrøm og svoger Troels Thylstrup, der stiller op til kommunalvalget for hver deres parti.
Også i Herning Kommune kan politiske skæl kime sig ned igennem familier. Her er det svigerinde Pernille Kjellstrøm og svoger Troels Thylstrup, der stiller op til kommunalvalget for hver deres parti.
Foto: Privatfoto

Svoger og svigerinde stiller op for hver sit parti

Ægteparret fra Sevel er ikke ene om at lade forskellige politiske ståsteder sætte sit præg på en familie. I Herning stiller Troels Thylstrup op for Socialdemokratiet, imens Pernille Kjellstrøm op for Venstre.

Her er forbindelsen, at Troels Thylstrup er gift med Pernille Kjellstrøms søster, og derfor spiller politiske diskussioner indimellem også her en rolle ved familiemiddagsbordet. 

- Jeg synes egentlig, vi respekterer hinandens holdninger, og det er da sjovt at kunne diskutere og på den måde hjælpe og inspirere hinanden, fortæller Troels Thylstrup.

Det er første gang de to Herning-kandidater stiller op til kommunalbestyrelsen. I følge dem kan det faktisk godt have visse fordele at være allieret med én fra den modsatte lejr.

- Familien synes, det er skægt. De hjælper med at dele visitkort ud, og hvis det ene så har en forkert farve ifølge en vælger, så har de jo altid et alternativ, fortæller Pernille Kjellstrøm.

Der er kommunal- og regionsrådsvalg 16. november.